Proiectul de ordonanta adoptat de Ministerul Economiei si Comertului prevede obligatia noului actionar majoritar al societatii, de a achita catre AVAS diferenta de suma datorata de societatea Oltchim Ramnicu Valcea, la data transferului dreptului de proprietar asupra actiunilor.
Ministerul Economiei si Comertului a adoptat un proiect de ordonanta de urgenta cu privire la privatizarea societatii Oltchim Ramnicu Valcea. Potrivit unui comunicat emis de societatea Oltchim, Bursei de Valori Bucuresti, proiectul mandateaza MEC prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, sa voteze, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Oltchim, aprobarea renuntarii la atacul impotriva hotararii judecatoresti in litigiul ce are ca obiect anularea hotararii AGEA din noiembrie 2003, precum si la alte cai de atac ce ar putea fi formulate.

De asemenea, proiectul prevede ca MEC si AVAS sa realizeze si sa
incheie documentele necesare pentru revocarea actelor subsecvente cu privire la actiunile societatii Oltchim, rezultate in urma conversiei in actiuni a unei parti din creanta Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare.

Astfel, AVAS redevine creditor al Oltchim, pentru suma inregistrata in evidentele sale contabile la data conversiei. MEC, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, este mandatat sa includa in contractul de vanzare-cumparare de actiuni Oltchim obligatia cumparatorului de a achita catre AVAS diferenta de suma datorata de societatea Oltchim Ramnicu Valcea, la data transferului dreptului de proprietar asupra actiunilor.

Contractul de vanzare-cumparare de actiuni va include si dispozitii privind obligatia cumparatorului, in calitate de actionar majoritar al societatii, de a determina societatea sa achite integral si la termen ratele scadente aferente creditelor externe contractate de societate cu garantii de stat, esalonate pana la sfarsitul anului financiar 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri