Fostul director medical al Spitalului „Al. Obregia“, demis dupa ce a incercat sa musamalizeze cazul de sinucidere a unui pacient, vrea sa deruleze proiecte de cercetare pe bani publici prin propriul SRL.

Medicul Simona Trifu, lector la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Carol Davila”, este implicata in mai multe proiecte de cercetare, propuse spre a fi finantate din fonduri publice. In doua dintre acestea, coordonate de UMF „Carol Davila”, respectiv Universitatea Bucuresti, medicul a facut in asa fel incat partener al institutiilor de invatamant sa fie un SRL de apartament, cu mari datorii la Fisc, al carui unic asociat si administrator este chiar sotul sau.

Firma Atumed Network SRL, al carei obiect principal de activitate este „comertul cu amanuntul al articolelor medicale si ortopedice, in magazine specializate“, are sediul intr-un bloc din Bulevardul Constructorilor, la domiciliul sotilor Ionut si Simona Trifu. Proiectele, care fac parte din Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2007-2013, au trecut deja de etapa preselectiei, fiind incluse pe lista propunerilor eligibile la finantare. Suma maxima de la bugetul cercetarii pe care o poate primi fiecare proiect este de 600.000 de euro.

Directorul primului proiect la care participa Atumed Network SRL, coordonat de UMF „Carol Davila”, este lectorul universitar Simona Trifu. Cel de-al doilea, coordonat de Universitatea Bucuresti, o are ca directoare pe Mihaela Chraif, buna prietena a Simonei Trifu, potrivit unor surse din Colegiul Psihologilor.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

La Cluj va fi construit un...
Citeste si: La Cluj va fi construit un centru integrat de transplant, unic in tara


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Un escroc italian fara studii s-a dat drept medic la spitalul Monza