Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), i-a spus lui Dan Diaconescu ca este "cel mai talentat impostor". Georgescu a precizat totodata ca Diaconescu nu detine o licenta audiovizuala in Italia, asa cum sustine fostul patron OTV, scrie Mediafax.

Totodata, Dan Diaconescu a sustinut ca societatea sa - OTV SRL, inregistrata in Italia - detine o licenta audiovizuala din Italia pentru televiziunea OTV. De asemenea, Dan Diaconescu a spus ca pe 18 octombrie postul DD TV a retransmis programul OTV de pe internet.

Membrii CNA l-au intrebat pe Dan Diaconescu cine a luat decizia ca OTV sa fie retransmis pe frecventa televiziunii DD TV. In acest context, Diaconescu a spus ca membrii Consiliului de Administratie al DD TV au decis acest lucru, precizand totodata ca televiziunea DD TV ii apartine, desi nu se regaseste in actionariatul oficial al acestui post.

"Eu ma aflu aici si pentru a va ruga sa ne explicati cum s-a ajuns la suspendarea emisiei DD TV. Ati cerut companiei Digital Sky sa nu ridice semnalul DD TV la satelit (...) Nu exista nicio prevedere prin care puteti suspenda activitatea unei televiziuni", a spus Dan Diaconescu, precizand ca, potrivit legislatiei audiovizualului, CNA ar fi putut cel mult sa aplice o amenda DD TV pentru modificarea grilei fara a avea avizul CNA. "Nu am suspendat emisia DD TV", i-a raspuns Laura Georgescu, presedintele CNA.

"Cum sa nu, ati solicitat incetarea furnizarii serviciului DD TV. Ridicatorul pe satelit nu mai ridica semnalul DD TV la satelit (...) DD TV era preluat de niste firme de cablu, semnalul era preluat prin intermediul satelitului. Semnalul ajungea prin providerul Digital Sky. Firmele de cablu nu il mai receptioneaza, prin urmare DD TV nu mai este preluat (...) DD TV emitea pe satelit, prin providerul Digital Sky, care ne-a anuntat ca nu ne mai poate transmite semnalul, prin urmare acum activitatea DD TV este oprita. In secunda asta, angajatii DDTV sunt acasa in somaj, nu stim pe ce perioada", a spus in schimb Dan Diaconescu.

Narcisa Iorga, membru al CNA, i-a spus lui Dan Diaconescu ca pe DD TV a fost retransmisa in data de 18 octombrie o televiziune nelicentiata in Romania - OTV, pe ecran fiind postata sigla acestei televiziuni nelicentiate.
Pe de alta parte, Laura Georgescu, presedintele CNA, l-a invitat pe Dan Diaconescu sa intre in legalitate cu DD TV si sa depuna noua grila a televiziunii. Acesta a spus ca va face acest lucru in cursul zilei de joi.

Totodata, Laura Georgescu i-a cerut lui Dan Diaconescu sa depuna la CNA documentul din care sa rezulte ca detine o licenta audiovizuala din Italia pentru televiziunea italiana OTV.

Dan Diaconescu a sustinut insa ca nu este obligat de legislatia romaneasca sa depuna un astfel de document la CNA. El a mai spus ca detine de la autoritatea de reglementare in domeniul audiovizualului din Italia, L'Autorità per le garanzie nelle comunicazioni (AGCOM), o autorizatie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit.

"Puteti sa ne depuneti si noua aceasta autorizatie? Vreau si eu o copie", i-a spus Laura Georgescu. Diaconescu a raspuns insa ca intre societatea italiana OTV SRL si CNA-ul romanesc "nu exista niciun raport" in baza caruia OTV SRL sa prezinte respectivul document. "Suntem o firma italiana, care se supune legislatiei italiene", a mai spus el.

"Dumneavoastra nu aveti licenta, domnule Diaconescu. Aveti un simplu aviz", i-a raspuns Laura Georgescu.
"Nu avem un simplu aviz, avem maximul ce ni se poate acorda", i-a spus Dan Diaconescu. El a mai spus ca nu vrea sa depuna documentele pe care le are, pentru ca este "foarte suspicios" in relatia cu CNA.
Schimbul de replici intre Laura Georgescu si Dan Diaconescu a continuat.

"Am recunoscut intotdeauna: sunteti cel mai talentat impostor, pe cuvantul meu", i-a spus Laura Georgescu lui Dan Diaconescu.

De asemenea, in timpul discutiei, Dan Diaconescu i-a spus Laurei Georgescu ca vrea sa ii ofere "postul de director general al noului OTV", unde aceasta va avea sansa sa primeasca un salariu in valuta.

Pana in momentul difuzarii acestei stiri, CNA nu a luat inca o noua decizie in privinta situatiei DD TV si nici a OTV.
Societatea OTV SRL, inregistrata de Dan Diaconescu in Italia, detine autorizatie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberata de Autoritatea in telecomunicatii din Italia, potrivit informatiilor furnizate, miercuri, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) din Romania. Avizul a fost eliberat de AGCOM pe 30 septembrie 2013.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu a infiintat societatea OTV SRL, care are sediul in Roma si a fost inscrisa la Registrul Comertului din Italia, in data de 18 iulie 2013, potrivit unor informatii furnizate de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Societatea OTV SRL a fost constituita pe 10 iulie 2013, fiind inscrisa oficial la Registrul Comertului din Italia pe 18 iulie 2013, conform datelor obtinute de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) din Romania de la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Roma.

Capitalul social al societatii OTV SRL este 10.000 de euro, obiectul de activitate al societatii find distributie cinematografica, productie video si de televiziune.

Asociatii societatii sunt Dan Diaconescu (capitalul social varsat de acesta este 9.500 de euro) si Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figureaza cu domiciliul in Roma, in acelasi loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107.

Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa sesizeze Parchetul privind faptul ca, incepand de vineri noaptea, OTV emite ilegal in Romania, fara a avea licenta audiovizuala, programul televiziunii fiind retransmis pe frecventa de satelit a postului DD TV.

CNA s-a autosesizat cu privire la emisia televiziunii OTV pe frecventa Direct Digital TV (DD TV), incepand cu data de 18 octombrie, ora 23.00.

La propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, Consiliul a decis, in sedinta de marti, 22 octombrie, sa sesizeze Parchetul pentru ca OTV emite in Romania fara a avea licenta audiovizuala.
Totodata, CNA a decis, atunci, sa sesizeze Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si societatea Digital Sky SRL, care ridica semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, sa suspende difuzarea televiziunii DD TV, "pana la solutionarea aspectelor de natura penala" in acest caz.
Aceasta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi de membrii CNA (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).

CNA a retras, pe 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite.

Din 22 ianuarie, Dan Diaconescu, cel care detinea OTV, a incercat de mai multe ori sa reia emisia postului, insa fara succes, pana in noaptea de vineri spre sambata, cand OTV a inceput sa emita din nou pe satelit, pe frecventa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlata tot de Diaconescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri