Stabila, cu branduri puternice, piata vopselelor decorative are un ritm sustinut de crestere, invirtind trafaletul in peste 140 de milioane de euro
Piata vopselelor ne aduce produse precum cele decorative, de protectie, auto, industriale sau materii prime. Cele mai importante segmente ale pietei de acoperiri decorative sint vopselele lavabile, care detin peste 55% din piata, si vopselele pentru lemn si metal, cu peste 35% din piata. Principalii jucatori sint producatorii autohtoni Kober, Dufa, Policolor si Fabryo (fosta Guzu Chim). Cele patru mari companii detin impreuna trei sferturi din piata, in volum si valoare.

Dintre toate tipurile de produse, segmentul celor decorative a inregistrat cea mai dinamica evolutie. Dezvoltarea proiectelor imobiliare, personale sau private, evolutia serviciilor de retail banking, in special a creditelor imobiliare, au determinat o crestere direct proportionala a preocuparii pentru decorarea si amenajarea spatiilor de locuit. Segmentul de piata al consumatorilor casnici a fost, asadar, unul in continua crestere, imediat dupa 2000. Prin urmare, majoritatea producatorilor s-au orientat catre fabricarea vopselelor decorative, mai ales segmentul celor lavabile, destinate uzului domestic.

Cu ce vine integrarea in UE? Mai multe reguli, mai multe investitii pentru mediu. Dar si o mai mare deschidere catre pietele din Europa Centrala si de Est, intr-o prima faza. Pe termen lung, un mediu de afaceri mai stabil, in care regulile jocului sint mereu aceleasi, iar stacheta calitatii produselor se fixeaza undeva mai sus, de unde nici un producator nu va mai avea voie sa coboare, spune Marga Alexe, director de marketing Fabryo.

Cine duce trafaletul sus

Compania Dufa Deutek este lider pe piata de acoperiri decorative cu desfacere in reteaua comerciala a magazinelor de materiale de constructii, avind o cota de piata valorica de aproximativ 21%, lucru datorat mai ales distributiei pe partea de retail. Pe segmentul reprezentat de vopselele lavabile, lider de piata este tot Dufa Deutek, care detine o cota de piata valorica de 24,4%, potrivit companiei Dufa, care citeaza Raport Retail Audit, efectuat de firma de cercetare de piata MEMRB Retail Tracking Services in perioada aprilie - septembrie 2005. Potrivit aceluiasi raport, citat de compania Fabryo, marca sa Innenweiss are 10,5%, cea mai mare cota de piata volumica pe segmentul vopselelor lavabile.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5787&art=14091&cHash=843ad7fe9b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri