Dimineata este cu ochii pe contractele cu servicii de instalatii, iar dupa-amiaza lucreaza in restaurantul sau din cartierul Primaverii din Capitala.

Florin Radulescu, proprietarul restaurantelor Osho Fish si Osho Steakhouse, este si patronul unei companii de instalatii si climatizare, AVI Compact, de la care asteapta sa incheie anul cu o cifra de afaceri de 4.5 milioane de euro, iar pentru 2014 sa dezvolte serviciul de service si mentenanta.

Speranta banoasa vine in contextul in care piata constructiilor a fost in scadere in ultimii ani. Totusi, chiar daca Radulescu isi lauda reusita pe piata instalatiilor si climatizarii (instalatii de aer conditionat, incalzire, racire, voce si date, incediu si sanitare), veniturile lui se mentin pe o suma aproximativ egala cu cea din 2012, adica o estimare de 4,5 milioane de euro, despre care spune ca „speram intr-o usoara crestere, nu putem avansa cifre”.

Compania lui s-a mentinut pe serviciile de mentenanta, de altfel tot mai solicitate de clientii care ii spun „ori luati toata tara, ori nu luati nimic”, a sustinut Florin Radulescu. Printre acesti clienti sunt marile banci ca BCR, Millenium Bank, Unicredit Tiriac Bank sau CEC, pentru care compania lui Radulescu a furnizat solutii de instalatii si climatizare la nivel national.

Totusi, cel mai important proiect AVI Compact, care distribuie echipamente Daikin, este Crystal Tower Business Center – sediul central al ING Bank, aflat in Bucuresti, de la care a obtinut venituri „absolut confidentiale” si pe care „chiar nu le stiu pe dinafara”, asa cum a declarat omul de afaceri, Florin Radulescu.

Nu avem colaborari cu statul. E mai sigur.

Compania lui Radulescu are o cifra de afaceri de 90% din colaborarea cu firme private si 10% din colaborarea cu persoane fizice pe instalatii rezidentiale. El sustine ca „nu avem colaborari cu statul. E mai sigur”, din cauza ca asemenea contracte se obtin mult mai greu, iar „gradul de implicare ar fi imens si oricum nu facem parte din aceasta categorie de business”, a completat proprietarul AVI Compact.

Mai mult, „BNR nu-si pune problema cu investitii in instalatii”, a explicat omul de afaceri, care isi obtine mare parte din venituri din contracte cu banci private si alte proiecte ca Bucharest Financial Plaza, Imprimeria Bancii Nationale si Hotel Cismigiu. „Noi nu refuzam niciun client si nu ne uitam dupa marja de profit. Poate sa fie si o marja de profit 0%”, a spus Radulescu despre lipsa contractelor cu statul, de altfel „mai greu de obtinut”.

Astfel, Radulescu reuseste sa castige licitatiile cu clienti privati, care vor solutii perfecte cu costuri reduse. „Vremurile nu-ti mai permit sa gresesti in privinta reparatiilor”, a subliniat omul de afaceri, care asteapta o cifra de afaceri de 2.8 milioane de euro de la restaurantele sale, Osho Fish si Osho Steakhouse.

AVI Compact, aflata pe piata de 10 ani si in care lucreaza un total de 115 angajati in cele cinci centre nationale in Bucuresti, Iasi, Constanta, Timisoara si Baia Mare si in singurul centru in afara granitei, aflat in Chisinau, a oferit in 2013 servicii de mentenanta in proportie de 25%, de distributie echipamente de 35% si solutii integrate de 40%, in principal pentru clientii bancari si firmele mari.

Radulescu nu prevede o extindere pe pietele europene din cauza ca inca este activa criza economica, insa compania lui a inceput o investie si intr-un parc fotovoltaic la depozitul AVI Compact in Bucuresti, iar din 2014 compania va folosi doar energie verde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri