O carte in limba germana, in care erau descrise proprietatile canepei, a fost factorul de inspiratie pentru un business de succes, a carui concurenta vine tocmai de peste ocean.

La periferia orasului bihorean Salonta, in zona industriala, isi desfasoara activitatea singura fabrica de ulei de canepa din Europa. Afacerea a pornit in urma cu cinci ani si are trei actionari.

„Ideea a pornit de la o carte in limba germana care descrie utilizarile multiple ale acestei plante. Atat a semintelor, cat si a tulpinii. Cartea a fost citita de Dan Lazarescu, actionarul nostru majoritar, care a ramas cu pasiunea pentru canepa. In 2005 am pus practic bazele fabricii de la Salonta. Am construit fabrica in 2007 prin fonduri europene, printr-un proiect Sapard, a carei valoare s-a ridicat la aproximativ 2 milioane de euro. Din 2008 procesam si vindem“, ne-a spus Oana Suciu, business development manager al companiei Canah International, cea care detine fabrica de la Salonta.

O singura materie prima

Fabrica de la Salonta se concentreaza pe o singura materie prima, si anume canepa. Chiar daca majoritatea asociaza aceasta planta cu marijuana si cu efectele ei halucinogene, de aceasta data este vorba despre un altfel de canepa.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Cetatenii Statelor Unite vor...
Citeste si: Cetatenii SUA vor avea nevoie de vize pentru spatiul Schengen


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Provocari de business in contextul insolventei