Lafarge Ciment Romania, cea mai puternica divizie a grupului, a investit peste 3 milioane euro pentru achizitionarea si montarea unei instalatii de insacuire, infoliere si paletizare la fabrica de la Medgidia, a declarat, marti, citat de Rompres, William Pottier, director general Lafarge Romania.

Instalatia, produsa in Spania, are o capacitate de ambalare in saci de 50, 40, 35 si 25 de kilograme, fiind, in prezent, singura care realizeaza "paletare fara paleti" in Romania. Aceasta investitie se adauga celor care au totalizat, pana in primavara lui 2006, peste 360 milioane euro.

Noua statie de incarcare a cimentului vrac in camioane si linia automata de insacuire, infoliere si distributie sunt, conform directorului fabricii de la Medgidia, Ion Trofin, o necesitate a dezvoltarii pietei materialelor de constructii.

Investitia de la Medgidia a demarat in octombrie 2005 si a fost finalizata in martie 2006. "Programul de investitii pentru 2007 la Medgidia este amplu si cuprinde atat modernizari ale capacitatilor de productie, cat si ale sistemului de vanzari", a spus Trofin.

Pe de alta parte, el a precizat ca au trecut peste 1.240 de zile de cand la Medgidia nu a mai fost inregistrat nici un accident de munca, ceea ce dovedeste ca deviza "siguranta pe primul loc" nu este un "slogan fara acoperire in practica".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
REPORTAJ. Cum arata fabrica de ciment Lafarge Medgidia
Setari Cookie-uri