SIF Banat-Crisana (SIF1) a raportat pentru primele noua luni din acest an venituri de 68,83 milioane lei (15,6 milioane euro), cu 51,4% mai mici comparativ cu valoarea din aceeasi perioada din 2012, de 141,74 milioane lei, scrie Mediafax.

Cheltuielile totale au fost de 29,37 milioane lei, in scadere cu 4,2% fata de cele de la finalul lunii septembrie a anului trecut, de 28,13 milioane lei, reiese din datele transmise Bursei de catre companie.

SIF Banat-Crisana a inregistrat cel mai mic profit dintre SIF-uri in primele noua luni, de doar 36,2 milioane lei (8,2 milioane euro). Castigul este aproape trei ori mai mic decat cel consemnat in perioada similara a anului trecut, de 98 milioane lei.

Modul de administrare a activelor SIF Banat-Crisana a fost schimbat dupa alegerea unui nou consiliu de administratie in luna aprilie si confirmarea lui Dragos Bilteanu in functiile de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al societatii de investitii financiare. Bilteanu este la conducerea SIF Banat-Crisana din luna decembrie a anului trecut, cand Ioan Cuzman s-a retras din posturile respective dupa 18 ani de activitate.

Societatea nu a distribuit in acest an dividende, banii respectivi ramanand la dispozitia companiei. La finalul lunii septembrie SIF Banat-Crisana a consemnat un activ net de 1,555 miliarde lei, cu 18% peste nivelul din ultima zi a anului trecut.

Citeste si:
Cele mai mari temeri ale romanilor legate de bugetul familiei
Temeri cand vine vorba despre...

Activul net a crescut cu 2,3% in luna septembrie, de la 1,52 miliarde lei in august.

Actiunile SIF Banat-Crisana se tranzactionau miercuri la un pret de 1,06 lei, in crestere cu 1,24%. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 581,78 milioane lei (131,3 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Companiile de pe bursa pica testul transparentei