Antreprenorii trebuie sa invete sa imparta puterea pe care o detin asupra companiei cu o echipa de angajati profesionisti, care preferabil nu este formata doar din niste “yes-men”, a fost sfatul dat de Cornel Marian, managing director al fondului de investitii Oresa Ventures, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street.

“Cea mai mare provocare pentru un antreprenor este cresterea unei echipe careia sa ii poata delega nu doar task-uri, ci si putere de decizie. Antreprenorul roman lasa foarte greu puterea din mana si la un moment dat devine limita cresterii business-ului. Ca antreprenor, trebuie sa ai o echipa formata din oameni care pot sa gandeasca singuri, sa fie in stare sa iti raspunda cu “nu!”, si care sa nu fie mereu de acord cu tine”, este de parere investitorul.

Antreprenorul roman lasa foarte greu puterea din mana si la un moment dat devine limita cresterii business-ului.

Cornel Marian administreaza investitiile fondului de investitii Oresa Ventures. Numele sau se identifica cu brandul fondului de investitii suedez, alaturi de care a petrecut deja mai mult de un deceniu.

“Am invatat multe de la antreprenorii cu care am lucrat. Florin Andronescu (n.red.: fondatorul Flanco), de exemplu, a avut o strategie buna, aceea de a creste cu pasi mici, de a nu se arunca cu bani foarte multi la decizii foarte mari. Am vazut in decursul anilor multi antreprenori care au uitat ca succesul le-a venit din pasi mici si testari multiple, i-a luat valul si au esuat. Au inceput sa construiasca imperii si s-au defocusat”, mentioneaza Cornel Marian.

De numele fondului de private equity Oresa Ventures si, implicit, de cariera lui Cornel Marian, se leaga investitiile in Flanco, Somaco, Fabryo, Kiwi Finance, La Fantana sau Credisson.

Cornel Marian este trainer in cadrul Atelierelor de Antreprenoriat, un proiect RBL. Daca esti antreprenor aflat la inceput de drum, poti castiga o bursa la Atelierele de Antreprenoriat. Vrei sa participi gratuit la Atelierele de Antreprenoriat? Raspunde la intrebarile din formularul de aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri