Planul de restructurare a societatii Tractorul Brasov va fi prezentat Guvernului printr-un memorandum, se arata intr-un comunicat al AVAS. "Restructurarea activitatii, conform propunerilor AVAS, ar insemna si disponibilizarea unor angajati, cu plata salariilor compensatorii.

Pentru aceasta, AVAS va initia un proiect de hotarare de guvern, ce va fi inaintat, spre analiza, in cel mai scurt timp, catre Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor Publice, iar apoi va fi trimis spre aprobare Guvernului", precizeaza reprezentantii institutiei de privatizare.
Discutiile privind situatia societatii Tractorul au continuat, ieri, la Palatul Victoria, iar la intalnire au participat premierul Calin Popescu Tariceanu, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, liderul BNS, Matei Bratianu, si liderul sindical al societatii, Gheorghe Apostu.

AVAS a propus ca eficientizarea activitatii societatii brasovene sa se faca prin restrangerea activitatii la partea de productie si montaj pe circa 40-50 de hectare. "Productia poate fi comasata prin formarea unui nucleu din Fabrica de tractoare si Fabrica de turnate - forjate.
Activele independente de fluxul de productie ar putea fi vandute, urmand ca banii obtinuti sa fie folositi pentru plata datoriilor. Astfel, ar putea fi rezolvata problema lipsei de interes a potentialilor investitori, care rezulta tocmai din volumul mare al datoriilor acumulate", se arata in comunicatul de presa al institutiei de privatizare.

In plus, reprezentantii AVAS apreciaza ca utilitatile vor fi livrate in continuare pe baza unui program saptamanal, astfel ca platile pentru energie si gaz metan se vor face saptamanal.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri