Compania eurpeana de servicii profesionale RSM Hemmelrath, si cea americana RSM McGladrey isi unesc fortele pentru a deveni unul din principalii jucatori la nivel mondial in domeniul consultantei fiscale, financiare si juridice, cu accent preponderent pe tranzactii.
Obiectivul este acela de a alcatui o echipa de consultanti specializata in investitii internationale si tranzactii de tip cross-border, cu o vasta arie de competenta in domeniile mentionate, se afirma intr-un comunicat al companiei RSM Hemmelrath.

Acest parteneriat strategic are scopul de a intensifica colaborarea anterioara dintre cele doua companii, care a fost legata pana in prezent de domeniul auditului financiar.

In Romania, societatile care activeaza in prezent sub brandul RSM Hemmelrath vor continua sa ofere clientilor sai servicii de audit si consultanta financiara legata de tranzactii, de consultanta fiscala si juridica.

Pentru noi, in Romania, ca si pentru intreaga retea, acest parteneriat este o oportunitate extraordinara, deoarece asocierea cu una dintre cele mai importante firme americane care patrunde acum pe piata europeana si, prin noi, pe cea romaneasca inseamna o consolidare a pozitiei si deschiderea unor orizonturi de dezvoltare extrem de interesante, declara Hubertus Eichler, Managing Partner al biroului din Bucuresti.

Atat RSM Hemmelrath, companie europeana infiintata in Germania, cat si RSM McGladrey, una dintre cele mai importante companii de consultanta americane, sunt membre ale RSM International, a 6-a organizatie la nivel mondial de consultanta si audit, avand peste 23.000 de angajati in peste 70 de tari.

Acordul dintre cele doua firme pune bazele companiei internationale de consultanta financiara RSM McGladrey UK Ltd., cu sediul in Londra, iar prof. dr. Alexander Hemmelrath, CEO al RSM Hemmelrath, va fi numit Executive Managing Director al noii companii.

Am luat hotararea strategica de a oferi pe viitor clientilor nostri servicii de consultanta fiscala si legate de tranzactii de tip cross-border la nivel mondial. Obiectivul nostru este de a veni in intampinarea clientilor nostri din tari importante din afara S.U.A. cu o abordare multidisciplinara a serviciilor, oferite de experti renumiti in domeniul fiscal, financiar si juridic.

Conventia incheiata cu RSM Hemmelrath reprezinta primul pas in vederea realizarii acestui obiectiv, a comentat Steve Tait, CEO al RSM McGladrey, motivele ce au stat la baza acordului strategic dintre RSM Hemmelrath si RSM McGladrey.

Din punctul nostru de vedere, accentul este pus in mod consecvent pe internationalizare, iar RSM McGladrey este un partener de incredere care ne sta alaturi. Obtinem astfel dintr-o data acces la o importanta piata americana de consultanta, ceea ce ne face si mai atractivi pentru clientii nostri, afirma prof. dr. Alexander Hemmelrath.

RSM Hemmelrath ofera in prezent servicii de consultanta juridica si fiscala, precum si servicii in domeniul financiar si de audit unor importante societati si concerne internationale, prin intermediul celor circa 500 de angajati din cele 14 birouri din Europa si China. Firma de origine germana activeaza in Romania din 1998 si face parte din RSM International, una dintre cele mai mari organizatii globale din domeniul auditului, consultantei financiare si fiscale.

In urma conventiei incheiate cu RSM McGladrey nu vor rezulta modificari in structura de conducere a societatilor operationale ale RSM Hemmelrath. Clientii RSM Hemmelrath pot conta de acum inainte pe expertiza celor 4500 de colaboratori din cadrul celor 100 de birouri din S.U.A. ale RSM McGladrey.

RSM McGladrey ofera servicii de consultanta fiscala si de afaceri. Compania este o filiala detinuta in procent de 100% de H&R Block Inc., aflata pe lista Fortune 500 si cotata la bursa in S.U.A. McGladrey & Pullen LLP ofera servicii de audit si de atestare.

Grupul de firme McGladrey formeaza impreuna al cincilea furnizor ca marime de servicii de consultanta fiscala, financiara si audit din S.U.A., inregistrand in exercitiul financiar 2005-2006 o cifra de afaceri de circa 1,4 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri