In anii ’60-’70, peste tot in lume, caile ferate se aflau intr-o criza de identitate: trenurile pierdusera suprematia in domeniul transporturilor, dar si batalia pentru viteza cu automobilul si cu avionul. Memorabila pentru scepticismul acelor ani a ramas afirmatia lui Giulio Andreotti: nebunii pot fi clasificati in doua categorii - cei care cred ca sunt Napoleon si aceia care intentioneaza sa modernizeze caile ferate.

Alocarile bugetare pentru societatile feroviare erau din ce in ce mai reduse, iar statele investeau masiv in constructia de autostrazi, raspunzand avantului industriei constructoare de automobile.

Economistii, politicienii clamau apocalipsa cailor ferate, iar solutia (care incepuse deja sa fie imbratisata de SUA si Marea Britanie) era inchiderea liniilor secundare care generau deficite considerabile in bugetele nationale, concedieri sau privatizare. Memorabila pentru scepticismul acelor ani a ramas afirmatia lui Giulio Andreotti: nebunii pot fi clasificati in doua categorii - cei care cred ca sunt Napoleon si aceia care intentioneaza sa modernizeze caile ferate.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Incendiu la catedrala...
Citeste si: UPDATE Incendiu puternic la catedrala Notre-Dame din Paris


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Diplomat strain: Romania, o tara frumoasa, dar greu de vizitat