In trimestrul al treilea din 2012, compania a obtinut venituri de 118 milioane euro si un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 34,2 milioane euro.

Veniturile din servicii au urcat cu 2,9%, in principal datorita serviciilor de date si extinderii pe segmentul de business.

Desi numarul clientilor business ai companiei a urcat cu 14,4%, numarul total al clientilor a scazut cu 5,1% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, de la 6,382 milioane la 6,057 milioane, dintre care 25,4% abonati si restul utilizatori de cartele in regim pre pay, potrivit datelor publicate de grupul elen OTE, compania-mama a Cosmote.

"Acest trimestru a fost marcat de numeroase realizari pentru Cosmote Romania, cum ar fi semnarea imprumutului cu BERD – prin care ne-am consolidat resursele, astfel incat sa putem urma un plan optim de investitii pentru dezvoltarea serviciilor in banda larga – sau lansarea noului nostru portofoliu de abonamente, prin care am simplificat radical experienta telefoniei mobile", a spus Anastasios Tzoulas, director financiar executiv al operatiunilor OTE in Romania.

Marja de profit a variat nesemnificativ, de la 29% la 28,4%, datorita unui control strict al costurilor, precizeaza compania.

Citeste si:

Venitul mediu pe utilizator a urcat cu 0,7% in primele noua luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2012.
OTE detine in Romania Romtelecom, Cosmote Romania si reteaua de magazine Germanos.

Cosmote Romania a contractat in luna iulie un imprumut de 225 milioane euro, aranjat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), pentru a finanta investitii in dezvoltarea infrastructurii de retea, vizand in principal serviciile 4G.

Astfel, compania a atras credite de 75 milioane euro de la BERD si 150 milioane euro de la banci comerciale, in regim sindicalizat. Dobanda imprumutului este de 5,25 puncte peste rata EURIBOR, iar scadenta este in anul 2018.

In primele noua luni ale anului, veniturile Cosmote Romania au scazut cu 3,9%, de la 349,1 milioane euro la 335,6 milioane euro, iar profitul EBITDA a coborat cu 2%, de la 89,2 milioane euro la 87,4 milioane euro, potrivit raportului OTE.