Antreprenorul Marcel Barbut, proprietarul companiei producatoare de materiale pentru constructii AdePlast, a obtinut o linie de credit in valoare de 7,1 milioane de euro de la Banca Comerciala Romana (BCR) pentru constructia viitoarei facilitati de productie de vata bazaltica de pe platforma de langa Ploiesti.

Pe langa cei 7,1 milioane de euro, banca ii mai pune la dispozitie antreprenorului roman si un credit „punte” in valoare de 4,1 milioane de euro, pentru prefinantare, credit care va fi acordat pana la finalizarea investitiilor, daca omul de afaceri va primi partea de 7,3 milioane de euro din partea statului, atat cat ar trebui sa obtina omul de afaceri pentru constructia fabricii de vata bazaltica.
„Am obtinut o scrisoare de confort in valoare de 11 milioane de euro de la BCR, reprezentata din 7,1 mil euro bani de investitii, incheiat pe o perioada de 8 ani, si 4,1 mil euro credit punte aferent perioadei de implementare. Acest credit se va activa in momentul in care statul va finanta 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului, in valoare de 7,3 milioane de euro.”, a declarat pentru Wall-Street.ro – Marcel Barbut (foto), proprietarul AdePlast.
Antreprenorul roman a precizat ca dupa ce statul roman ii va da „ok-ul” pentru asigurarea partii de finantare – in maximum o luna de la primirea raspunsului vor trebui demara lucrarile.
„Vom angaja in total 115 angajati, iar numarul acestora va creste progresiv, intrucat o parte din salariati vor trebui sa participe si la montaj. Viitoarea facilitate de productie se va intinde pe o suprafata de 5 hectare, fiind compusa din platforme, hale si drumuri de acces”, a precizat Barbut.
Termenul de punere in functiune a fabricii de vata bazaltica este de aproximativ 2 ani.

Citeste si AdePlast ataca o noua piata dupa listare: Barbut pune la bataie 20 mil. € pentru o fabrica de vata bazaltica

Vanzari de peste 50 mil. euro in primele 10 luni

AdePlast a inregistrat in priumele 10 luni ale anului afaceri de peste 50 de milioane de euro (228,42 milioane lei) si trece din punct de vedere contabil in categoria “mari contribuabili”, depasind cifra totala de afaceri a anului trecut cu aproximativ 23 de procente.
„Aceste cifre au fost atinse dupa investitii de peste 23 de milioane de euro desfasurate in 2013, in urma carora AdePlast a adaugat in portofoliul sau industrial patru noi fabrici si a ajuns sa numere 276 de angajati, fata de 166 anul trecut”, a declarat Barbut.
Tot in octombrie, AdePlast si-a majorat capitalul social de la la 3.300.000 lei la 30.000.000 lei, avand ca sursa profiturile nerepartizate din anii trecuti.
Fata de luna octombrie din 2012, AdePlast a inregistrat o crestere de 39 de procente si s-a mentinut in cresterea bugetata la inceputul anului.
“Am reusit sa crestem asa cum am sperat intr-un an cu multe momente dificile. Insa o parte din fabricile noastre nu au avut timp sa lucreze la capacitate maxima in 2013 pentru ca le-am deschis abia jumatatea anului. Acest lucru inseamna ca evolutia din 2013 este o premisa pozitiva pentru ce vom face in 2014”, a declarat Marcel Barbut, proprietarul AdePlast.
Evolutia business-ului a fost sustinuta de toate cele 3 componente ale business-ului AdePlast.
Vopseaua a avut un salt de peste 150 de procente generat in egala masura de achizitia Dufa si de vopseaua cu ingredientul PorusX.
Potrivit datelor INS, in primele sase luni AdePlast a importat 20% din cantitatea de stiren (materia prima a polistirenului), ceea ce inseamna o dublare a cantitatii fata de anul trecut.
„In primele 10 luni am reusit o dublare a vanzarilor de polistiren fata de anul trecut. Pe o piata extrem de concurentiala, adesea haotica pe pret, a mortarelor uscate am reusit cresteri de 15 procente. “Ne-am concentrat pe calitatea si pretul produselor noastre, am avut export, dar si marci private. Chiar daca am crescut bine, credem ca roadele le vom culege abia in anii urmatori cand cifra de afaceri va primi si aportul produselor Schomburg”, a precizat Marcel Barbut.

Principalii concureti ai AdePlast pe piata sunt Henkel - Ceresit, Baumit si Duraziv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri