Vienna Insurance Group (VIG), care detine Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata, avertizeaza ca evolutia rezultatelor financiare din trimestrul al treilea va fi afectata de conditiile dificile de pe pietele din Romania si Italia, scrie Mediafax.

"Vienna Insurance Group incearca sa mentina volatilitatea evolutiei rezultatelor la un nivel cat mai scazut posibil avand in vedere situatia economica - conditiile dificile de piata din Romania si situatia nefavorabila a companiei de asigurari auto Donau Versicherung din Italia", se arata intr-un comunicat transmis luni seara de grupul austriac.

Consiliul de Administratie al VIG anticipeaza ca acest obiectiv - mentinerea volatilitatii la un nivel scazut - nu va fi atins, avand in vedere situatia curenta si datele inregistrate in pregatirea rezultatelor financiare pentru trimestrul al treilea al acestui an, se spune in comunicat.

Cu toate acestea, grupul noteaza ca isi va mentine strategia de a focusa afacerile pe pietele de asigurari din Austria si Europa Centrala si de Est.

Compania austriaca a anuntat, marti, ca si-a extins operatiunile din Polonia prin preluarea companiei de asigurari de viata Skandia Zycie de la grupul Skandia Retail Europe, controlat de grupul Old Mutual. Skandia Polonia a subscris in prima jumatate a acestui an prime de 45 milioane euro, iar anul trecut a inregistrat venituri de 91 milioane euro.

In Romania, VIG controleaza companiile de asigurari Asirom, Omniasig si BCR Asigurari de Viata.
Grupul austriac este cel mai mare jucator de pe piata romaneasca a asigurarilor. Vienna Insurance Group a inregistrat in primul semestru, in Romania, prime brute subscrise de 196,3 milioane euro, in scadere cu 16,8% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut, si pierderi de 17,9 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 5,8 milioane euro raportat cu 12 luni in urma.

VIG a precizat, in raportul financiar pe primul trimestru prezentat in august, ca Romania este cea mai dificila piata pentru grup.

Cele mai mari piete ale grupului sunt Austria, Cehia, Slovacia, Polonia si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri