Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias (SNG) va participa la licitatia pe care Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) o va organiza anul viitor pentru concesionarea unor perimetre de hidrocarburi, a declarat marti directorul general adjunct al companiei, Dumitru Rotaru, scrie Mediafax.

"Romgaz va investi in viitor in principal in gaze conventionale, dar face de ani de zile si foraj in zacaminte cu permeabilitate foarte slaba. Bineinteles ca vom participa la licitatia ANRM", a afirmat Rotaru la deschiderea tranzactionarii la bursa a actiunilor.

ANRM va scoate la licitatie, in prima parte a anului viitor, concesionarea a 36 de noi perimetre de hidrocarburi, atat on-shore, cat si off-shore. Cea mai recenta licitatie in vederea concesionarii pentru explorare si exploatare a unor perimetre de hidrocarburi a avut loc in 2010.

Statul a vandut 15% din actiunile Romgaz prin oferta initiala pe Bursa, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Compania este controlata de Departamentul pentru Energie si este unul dintre cei doi producatori mari de gaze din Romania, celalalt fiind OMV Petrom (SNP).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri