Piata locala de rigips (gips-carton) a inregistrat o scadere de circa 45% intre 2008 si 2013, arata datele diviziei de rigips a grupului Saint Gobain Construction Products.

“Piata constructiilor per ansamblu nu evolueaza deloc intr-o directie favorabila, nici 2013 nu a cunoscut o evolutie pozitiva. In ceea ce priveste piata de rigips, intre 2008 si 2013, piata de profil a scazut cu 45% in valoare si volum, la 88-90 de milioane de euro, repectiv sub 40 de milioane de metri patrati”, a declarat Constantin Hariton, director general Saint Gobain Construction Products, companie care gestioneaza brandurile Isover, Weber sau Rigips.

Potrivit reprezentantilor companiei principala explicatie a scaderii pietei de profil tine de o scadere continua a sectorului constructiilor, o crestere a costurilor de productie, dar si a orientarii clientilor catre produsele cu preturi mici.

“O alta cauza a scaderii pietei este aceea a executiei lucrarilor de proasta calitate, cu oameni neexperimentati, care nu respecta standardele de proiectare si constructie, precum si absenta unui sistem de control serios si o piata a muncii care nu ofera suficient personal calificat. Toate acestea sunt cauze si factori care impiedica o progresie mai dinamica a pietei de profil”, a completat seful Saint Gobain Construction Products.

Afaceri in stagnare in 2013

Pentru acest an, reprezentantul companiei se asteapta la un rulaj similar cu cel de anul trecut, la o valoare de circa 64 de milioane de euro.

“Pentru a reusi sa ne mentinem pe piata, in 2013 am fost nevoiti sa reducem costurile de productie, am pus la punct un plan de marketing bine adaptat la cerintele pietei si am incercat sa realizam un cashflow pozitiv in companie pentru evitarea unui colaps financiar in raport cu realitatile pietei”, spune directorul general SGCP.

Structura cifrei de afaceri este alcatuita din contibutia sistemelor uscate, ceea ce reprezinta peste doua treimi din business si a sistemelor umede, care ocupa o treime din afacerile Saint Gobain Construction Products.

Saint Gobain Rigips este prezenta in Romania din 1994 si isi comercializeaza produsele prin intermediul celor circa 200 de distribuitori cu peste 300 de puncte de vanzare.

Compania are tre unitati de productie - o unitate de procesare a rocii in comuna Mihai Viteazu, judetul Cluj, o fabrica de placi din gips-carton si o fabrica de ipsos pentru constructii si ipsos industrial, cu spatii de depozitare - situate in Turda, cat si un depozit in Bucuresti.

In total, pentru Saint Gobain Rigips lucreaza circa 250 de angajati.

Principalii concurenti ai SGCP pe piata locala sunt AdePlast, Henkel, Duraziv sau Baumit.

Sursa foto: captura rigips.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri