OMV, actionarul majoritar al OMV Petrom, vrea sa transforme Romania din importator in exportator de gaze naturale, iar resursele din Marea Neagra inseamna "gaze pentru Europa", a declarat directorul general al grupului austriac, Gerhard Roiss.

"Marea Neagra inseamna gaz european pentru Europa. (...) Tinta noastra este sa facem din Romania un exportator de gaze", a afirmat Roiss, intr-o conferinta de presa sustinuta la Viena.

El a adaugat ca in viitor cresterea OMV va veni din exploare, sector in care grupul austriac are investitii anuale de 700 milioane euro. De asemena, grupul va majora in perioada 2014-2016 investitiile anuale totale de la 2,8 miliarde euro la 3,9 miliarde euro, scrie Mediafax.

Roiss a amintit ca OMV a investit in rafinaria Petrobrazi 600 milioane euro si ca se apropie de finalizarea modernizarii unitatii.

Potrivit reprezentantilor OMV, productia de hidrocarburi din Romania ar putea creste in 2013, pentru prima data dupa mai multi ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri