Franklin Templeton a renuntat la ideea de a lista FP la Varsovia si urmeaza ca in primul trimestru al anului viitor sa faca o noua propunere privind piata pe care sa fie cotate actiunile Fondului, iar printre bursele vizate este bursa de la Londra sau New York, scrie Mediafax.

"Nu cerem o prelungire pentru listarea la Varsovia (...) pentru ca reglementatorul nu a vrut sa schimbe regulile pentru listarea secundara (...) Cautam o metoda mai usoara si o alta piata, printre pietele vizate fiind bursa de la Londra sau New York. La Varsovia, nationalizarea fondurilor de pensii ne-a facut sa ne razgandim. In primul trimestru al anului vitor vom anunta propunerile", a declarat in AGA managerul FP, Greg Konieczny.

Intr-un material prezentat pentru AGA, Franklin Templeton mentioneaza ca a solicitat ASF inclusiv schimbarea reglementarilor astfel incat certificatele de depozit (pe care o companie le poate utiliza pentru listarea pe o piata externa, cum a fost cazul in oferta Romgaz) sa fie folosite si la alte oferte, nu doar pentru ofertele publice initiale.

Konieczny le-a spus actionarilor ca FP incearca sa obtina lichiditati pentru a avea banii necesari in verea derularii programului de rascumparare si distributie de bani catre actionari, mentionand ca lucreaza la mai multe tranzactii, una dintre acestea fiind chiar vanzarea de actiuni Conpet.

Fondul a anuntat recent ca vrea sa vanda cel mult 10% din actiunile Conpet Ploiesti (COTE), pachet evaluat la maxim 38,43 milioane lei (8,6 milioane euro), in functie de cea mai recenta cotatie de la bursa.

Marile companii listate incep...
Citeste si: Se vede apropierea crizei si in cifrele companiilor? -12% profit in T1

Pachetul pe care Fondul vrea sa il vanda reprezinta aproximativ o treime din participatia pe care FP o are la Conpet. Fondul detinea la finele anului trecut 29,7% din titlurile Conpet.

Konieczny a mai spus in AGA ca ar putea face un schimb de actiuni, cedand actiuni de la filialele Electrica pentru actiuni direct la actiunea mama Electrica sau sa vanda direct pachetele detinute la aceste filiale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cererea FP de chemare in judecata a Hidroelectrica a fost respinsa