Sanador, cel mai mare spital multidisciplinar privat din Romania, va inregistra anul acesta afaceri de circa 34 mil. euro, peste estimarile initiale, o directie de dezvoltare fiind si segmentul pacientilor straini, a spus Doris Andronescu, actionar si director general al companiei.

Inaugurat in urma cu doi ani, spitalul Sanador a avut 40.000 de pacienti, dintre care 3-4% sunt straini. Numarul pacientilor tratati in spitalul din Bucuresti a crescut treptat de la 3.000 in primele sase luni de functionare pana la 25.000 anul acesta, a afirmat Doris Andronescu. Doar anul acesta au fost realizate 7.000 de interventii.

Potrivit acesteia, cei mai multi pacienti straini vin din Franta, Germania, Italia si tarile arabe. Cele mai solicitate interventii sunt cele de chirurgie. Pe plan local, 30% dintre pacienti sunt din afara Bucurestiului.

“Preturile in Romania sunt mai mici. Daca la Paris o operatie de by-pass costa in jur de 20.000 de euro, la noi preturile pornesc de la 4.000 de euro reprezentand doar interventia, la care se adauga si alte costuri. Pretul final poate ajunge undeva la 6.000 de euro, care este mult mai mic oricum decat in afara”, explica actionarul Sanador.

Serviciile de chirurgie reprezinta 18% din total business. Pentru anul acesta operatorul estimeaza o cifra de afaceri de 33-34 mil. euro, peste valoarea bugetata initial, de 28 mil. euro.

Clinica Sanador, suspectata...
Citeste si: Procurorii si politistii fac perchezitii la clinica privata Sanador

Valoarea investitiilor realizate in spitalul Sanador de la deschidere si pana in prezent se apropie de 3 mil. euro, cea mai recenta – de 1 mil. euro – fiind noua sectie de chirurgie cardiaca.

“Romania este o tara cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate din Europa, aceasta fiind si principala cauza de deces de la noi din tara. Aproximativ 7 milioane de romani sufera de boli cardiovasculare”, declara Doris Andronescu.
In ceea ce priveste evolutia pietei serviciilor medicale private, actionarul Sanador sustine ca aceasta a stagnat in 2013, pentru anul viitor situatia ramanand incerta.

“Totul depinde de contextul legislativ, de pachetul minim de baza, de normele de aplicare pe care toata lumea le asteapta cu sufletul la gura”, spune Andronescu.

Inaugurat in urma unei investitii de 40 mil. euro, spitalul Sanador are o suprafata totala de 23.000 mp si o capacitate de 402 paturi. Spitalul face parte dintr-o retea infiintata in anul 2001, care include trei policlinici in Bucuresti si un laborator.

INS: Ponderea persoanelor de...
Citeste si: INS: Ponderea persoanelor care au apelat la comertul electronic

In cadrul companiei lucreaza 1.300 de medici, dintre care 700 de angajati si 600 de colaboratori.

In ultimii ani si piata serviciilor medicale private din Romania s-a dezvoltat intr-un ritm accelerat, ajungand la 492 milioane de euro la nivelul anului 2011 si cu estimari de crestere in 2014, pana la 800 milioane de euro.

Printre cei mai importanti operatori de servicii medicale private de pe piata locala se numara MedLife, Regina Maria si Medicover.

CNAS a alocat Centrului...
Citeste si: Sanador, aprobat pentru servicii de radioterapie decontante de CNAS


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Sanador i-a concediat pe medicii sanctionati dupa moartea unui copil