Trecerea de la perioada industrializarii la era informatiei a schimbat lumea, iar liderii acestei noi ere nu mai sunt persoanele care detin toate raspunsurile, ci acei oameni care pun intrebari si se implica astfel in aflarea celor mai bune raspunsuri, a declarat Sandra Pralong, presedintele Fundatiei SynergEtica.

Potrivit acesteia, definitia leadeship-ului s-a schimbat in urma trecerii de la era industriala, bazata pe putere, la era serviciilor si a informatiei.

"In era informatiei nu mai este valoros ce este rar. Nu te ajuta, de exemplu, sa fii singura persoana din lume care are un fax. Cui i-l trimiti? Daca in era industriala lider era acela care avea raspunsurile corecte, in noua era liderul este cel care pune intrebarile corecte si care permite echipei sale sa vina cu raspunsurile", a declarat Sandra Pralong, prezenta la conferinta "Diversitatea de gen in leadership-ul romanesc".

Mai mult, ea a adaugat ca in leadership-ul bazat pe valori patriarhale, in care o persoana are toate raspunsurile, dar nu permite intrebari, liderul este unul perimat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri