Trecerea de la perioada industrializarii la era informatiei a schimbat lumea, iar liderii acestei noi ere nu mai sunt persoanele care detin toate raspunsurile, ci acei oameni care pun intrebari si se implica astfel in aflarea celor mai bune raspunsuri, a declarat Sandra Pralong, presedintele Fundatiei SynergEtica.

Potrivit acesteia, definitia leadeship-ului s-a schimbat in urma trecerii de la era industriala, bazata pe putere, la era serviciilor si a informatiei.

"In era informatiei nu mai este valoros ce este rar. Nu te ajuta, de exemplu, sa fii singura persoana din lume care are un fax. Cui i-l trimiti? Daca in era industriala lider era acela care avea raspunsurile corecte, in noua era liderul este cel care pune intrebarile corecte si care permite echipei sale sa vina cu raspunsurile", a declarat Sandra Pralong, prezenta la conferinta "Diversitatea de gen in leadership-ul romanesc".

Mai mult, ea a adaugat ca in leadership-ul bazat pe valori patriarhale, in care o persoana are toate raspunsurile, dar nu permite intrebari, liderul este unul perimat.

Citeste si:
Patru pasi ca sa atragi oamenii buni si sa formezi echipe solide
Patru pasi pentru a atrage...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Intrebari comune la angajare: cum sa raspunzi pentru a primi jobul