MedLife, cel mai mare jucator de pe piata serviciilor medicale private, a afisat in trimestrul trei al acestui an, un avans al afacerilor de 17% pana la 15,5 mil. euro, anunta compania.

De la inceputul anului si pana in luna septembrie inclusiv, veniturile companiei au totalizat aproximativ 53 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de perioada similara a anului 2012.

Compania isi mentine estimarile in ceea ce priveste cifra de afaceri pentru acest an, 72 milioane de euro, si anunta un profit operational de 10 milioane euro, urmand ca acesta sa creasca pana la 15 milioane euro in urmatorii doi ani.

Cea mai dinamica sfera de business ramane in continuare reteaua de laboratoare care, in trimestrul trei, a inregistrat o crestere a veniturilor de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul total de analize procesate fiind de peste 876.000. La nivelul retelelor de hyperclinici si spitale ritmul de crestere a ramas constant, volumul de pacienti platitori inregistrand in ultimele 3 luni o crestere de 15%, pana la 560.000 de persoane.

In primele noua luni MedLife si-a crescut portofoliul de clienti corporate cu 52.200 abonati, dintre care 19.900 in trimestrul trei. Printre companiile care au intrat in portofoliu MedLife in ultima perioada se numara: Arcellor Mital, Grup Catena Fildas, EOS Kasolvenzia, Bit Defender, Martelli Europe, TNT Romania.

“In 2012 ne-am crescut cota de piata la 15%, acest procent urmand sa cresca si mai mult anul viitor odata cu extinderea lantului de hyperclinici in cele mai mari orase din tara. Odata ce ne-am relaxat in ceea ce priveste pozitia de lider, prin prisma rezultatelor financiare si nu numai, vom pune mai putin presiune pe dezvoltare si ne vom concentra pe cresterea profitabilitatii”, a declarat Mihai Marcu, presedinte CA MedLife.

Anul trecut compania a inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 63 milioane euro, iar cifra de afaceri consolidata si auditata la nivel de grup, conform standardelor internationale, a fost de aproximativ 59 de milioane euro.

“Ultimul trimestru din acest an se anunta unul promitator, avem deja la activ mai multe zile in care am inregistrat un maxim istoric si credem ca acest trend se va pastra si la inceputul anului viitor”, a declarat Mihai Marcu.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 si detine in prezent o retea formata din 9 hyperclinici, 8 laboratoare proprii de analize, 6 spitale, 3 maternitati, 28 de centre medicale generaliste, 7 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri