Iulian Chihaia, senior trainer si managing partner Focus Plus, a declarat in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street ca remuneratia unui trainer este influentata de expertiza acestuia si ca poate ajunge pana la 1.000 de euro pe zi.

El recunoaste ca in ultimii ani companiile au mai taiat din bugetele de training si au incercat sa pastreze lucrurile absolut vitale pentru bunul mers al activitatii, respectiv cursurile de vanzari si de negociere.

"Se castiga bine inainte de criza, as spune ca si acum se pot castiga bani buni, totul este sa fii foarte atent la calitatea muncii prestate. Putem discuta de 500 euro pe zi sau 1.000 de euro pe zi pentru un program de genul celor de gandire strategica. Acesta este un program foarte complex. In spate poate fi vorba despre foarte multe zile de consultanta, de consiliere inainte de curs si nu intotdeauna iti contorizeaza fiecare ora de munca. Suma depinde de complexitatea programului, de numarul de participanti, de cate programe sunt pe un anumit interval de timp si, bineinteles, depinde de expertiza. Un trainer bun trebuie sa stie sa vorbeasca nu doar din carti, ci si din inima si suflet, adica din ceea ce a facut. De asemenea, un trainer bun trebuie sa fi avut experienta de manager, sa fi lucrat cu oamenii foarte mult, pentru ca atunci are credibilitate in fata clientilor", a explicat Iulian Chihaia la Start-Up Wall-Street, emisiuni moderata si realizata de Claudiu Vrinceanu.

Iulian Chihaia a lucrat 15 ani (noiembrie 1992 - septembrie 2007) in compania Philip Morris, dintre care ultimii 11 ani in domeniul training-ului si dezvoltarii organizatiei.

El a mai vorbit si despre motivarea angajatilor din companii, subliniind importanta trainingului in atingerea acestui obiectiv.

"Trebuie sa stii sa intelegi de la fiecare om cu care lucrezi ce isi doresc ei de la viata, de la munca, de la evolutia in compania respectiva. Daca stii sa te apropii de acesti oameni, reusesti sa ii cunosti, gasesti cu ce sa le vii in intampinare. Ei au anumite nevoi si tu poti sa le satisfaci macar partial. Daca reusesti, oamenii sunt motivati si, in mod natural, iti livreaza performanta de care ai nevoie. Rolul trainingului este foarte important. In anii de criza, ca sa evoluezi asa cum iti doresti, trebuie sa fii mai bine pregatit pentru proiecte sau pentru provocari care te asteapta in organizatie", a precizat trainerul.

Iulian Chihaia este unul dintre trainerii Atelierelor de Antreprenoriat, un proiect RBL recomandat de wall-street.ro.

Realizatorul emisiunii: Claudiu Vrinceanu , redactor sef al publicatiei wall-street.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri