Grupul suedez Geveko a anuntat ca a cedat unei persoane fizice, Adrian Mugurel Teodorescu, participatia de 90% detinuta la firma de marcaje rutiere Plastidrum, unde asociat cu o participatie minoritara, de 10%, este CNADNR.

Geveko a anuntat ca a incheiat vineri un acord prin care participatia de 90% detinuta la Plastidrum este transferata lui Teodorescu.

Pretul actiunilor a fost stabilit la 1 euro, iar acordul include garantii de plata de 2,5 milioane de euro pe parcursul a doi ani. Platile sunt asigurate prin angajamente legate de activele fixe ale Plastidrum.

"Vanzarea Plastidrum SRL este faza finala a strategiei Geveko de concentrare pe operatiunile de baza si ne da posibilitatea de a aplica programul de imbunatatire a profitabilitatii", a declarat intr-un comunicat directorul general executiv al Geveko, Goran Eklung.

Din comunicatul grupului suedez nu este clar daca suma de 1 euro va fi platita pe actiune sau pe intreg pachetul detinut de Geveko.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului accesate vineri, Plastidrum este controlata de Plastiroute Holding AG (90%), cu sediul in Elvetia, firma detinuta integral de Geveko, iar diferenta de 10% apartine CNADNR.

Firma are un capital social de 6,9 milioane lei, impartit in 692.660 de actiuni.

Plastidrum a incheiat in 2006 mai multe contracte, in valoare totala de 87 de milioane euro, pentru intretinerea marcajelor rutiere pe drumurile nationale, acordurile avand o durata de cinci ani, potrivit datelor comunicate de Geveko la acea data.

Consiliul Concurentei a anuntat in noiembrie 2012 ca a sanctionat cinci firme, printre care si Plastidrum, cu o amenda in valoare totala de 3 milioane de lei, pentru trucarea unei licitatii organizata de CNADNR privind un contract de lucrari de marcaje rutiere. Firma Plastidrum SRL a fost amendata cu 1,56 milioane lei.

In urma cu aproximativ doua luni, un material publicat de Stirile ProTV relata ca o firma detinuta de fratele directorului de achizitii de la Compania de Drumuri si o alta societate au castigat un contract de 6 milioane de euro pentru lucrari de marcaje rutiere.

Pentru aceste lucrari au concurat cinci firme, care au depus ofertele la sfarsitul lunii martie 2013. Cu doua saptamani mai devreme, sef al directiei de achizitii publice cu finantare de la stat a fost numit Teodor Razvan Emil Teodorescu.
Dupa patru luni de la aceasta numire, licitatia a fost castigata de asocierea dintre Teo Trans Consulting si Anduna Servimob. Patronul Teo Trans Consulting este Adrian Mugurel Teodorescu, fratele directorului din cadrul CNADNR, potrivit ProTV.

Reprezentantii CNADNR au afirmat ca Teodorescu nu mai lucreaza in companie, fara alte detalii.

Plastidrum a inregistrat anul trecut afaceri de 12,8 milioane lei, pierderi de 14,7 milioane lei, datorii de 30,1 milioane lei si creante de 8,2 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri