Inspectorii vamali de la Serviciul de Supraveghere si Control Vamal Bucuresti au desfasurat, in perioada 7- 21 iunie, mai multe controale in incinta complexului comercial Europa-Niro, in urma carora au aplicat amenzi in valoare de 401.700 lei (RON).

Obiectivele urmarite de inspectorii vamali au vizat identificarea si sanctionarea fenomenelor de frauda si evaziune fiscala, precum si respectarea normelor legale de functionare ale agentilor economici care desfasoara activitati aici.

Ulterior controlului au fost aplicate un numar de 167 de amenzi contraventionale, s-a dispus confiscarea a 54.500 de bunuri, dintre care 14.300 sunt articole care aduc atingere unor drepturi de proprietate intelectuala, valoarea bunurilor confiscate ridicandu-se la 1.088.489 RON, informeaza Rompres.

"Este prima data cand inspectorii vamali desfasoara o actiune de control ulterior importului, intr-un complex comercial recunoscut ca focar de evaziune fiscala. De altfel, proprietarii standurilor au fost surprinsi si de faptul ca nu au recunoscut uniforma de vames", a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Bolt intră pe piața de livrare de mâncare din București, părăsită de Uber
Setari Cookie-uri