Posta Romana va investi in urmatoarele 12 luni suma de 17,8 milioane de euro pentru dublarea numarului de oficii informatizate, de la 1.200 la 2.400. Procesul va permite operatorului furnizarea de servicii financiar-bancare si incasarea online a facturilor pentru utilitati, scrie Mediafax.

In prezent, operatorul national postal are 5.680 de unitati. "Proiectul a fost aprobat in Consiliul de Administratie al Postei Romane, care, de luni, este condus de Adrian Apolozan, bancher in cadrul ING Bank. Prin informatizarea ghiseelor, Posta va putea furniza servicii financiar-bancare, inclusiv intermediere de polite de asigurare, va vinde servicii telecom si va incasa online a facturilor pentru utilitati atat in incinta oficiilor postale, cat si la domiciliul clientilor. Practic, postasul va fi dotat cu un POS si o imprimanta portabila si va putea incasa contravaloarea facturilor. Inca nu s-a stabilit cine va plati comisionul pentru acest serviciu, adica daca va fi acoperit de furnizorul de utilitati sau de catre client", a declarat directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu.

El a adaugat ca informatizarea oficiilor postale va fi realizata de echipa de specialisti a companiei. "Prin licitatie publica vom cumpara doar echipamentele IT si suportul telecom", a spus Smeeianu.

Directorul general al Postei Romane a aratat ca, peste doua zile, in localitatea Gheghei din judetul Bihor, va fi deschis primul oficiu postal in franciza al Postei Romane. Titularul francizei este societatea Dumaflavione Impex.

Societatea Broker Posta Romana a devenit functionala luni, 9 decembrie, dupa ce a primit avizul de la Registrul Comertului. Cu afaceri de 1,21 miliarde de lei in 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil. Actionarii CNPR sunt Ministerul pentru Societatea Informationala - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

Compania avea la sfarsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, in crestere cu 2,9% fata de 2011. In ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate ca a bugetat profit in fiecare an. Societatea va fi privatizata in cursul anului 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri