Cresterile de preturi la utilitati vor presara falimente in industrie

Majorarile de la 1 aprilie ale tarifelor la utilitati vor aduce falimente in mai multe ramuri industriale, a declarat recent fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu. "Aceasta majorare de la 1 aprilie va avea un impact deosebit asupra unor ramuri economice care sunt convins ca nu vor mai putea functiona, precum industria ingrasamintelor", a spus Popescu.

Cazul Azomures arata ca fostul ministru al Economiei s-ar putea sa aiba dreptate. Ieri, Adunarea Generala a Actionarilor Azomures a decis incetarea activitatii de productie a combinatului in cazul in care costurile de productie vor depasi costul ingrasamintelor chimice produse de combinat. In acest sens, Consiliul de Administratie al Azomures va monitoriza in paralel pretul la gazul metan, care este principala materie prima, precum si pe cel al ingrasamintelor chimice.

Mai mult, exista voci printre actionarii combinatului care sustin chiar ca productia la Azomures ar putea fi oprita la 17 aprilie.

Romania si-a asumat in fata Uniunii Europene ca isi va alinia tarifele la utilitati la cele practicate in UE. De la 1 aprilie, pretul gazelor se va majora, in medie, cu 20%, iar cel al energiei electrice cu 5 - 6%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri