Compania are un program de peste 800.000 de euro pentru modernizarea a cinci microhidrocentrale
Energy Holding a demarat un program de investitii in valoare de peste 800.000 de euro pentru modernizarea celor cinci microhidrocentrale (MCH) pe care le-a achizitionat anul trecut. Programul cuprinde lucrari de reabilitare si modernizare, avand ca scop imbunatatirea starii tehnice a echipamentelor si uvrajelor, dar si majorarea productiei de energie si cresterea sigurantei in functionare.

Investitiile, care se vor derula in urmatorii cinci ani, vizeaza modernizarea turbinelor hidraulice si reabilitarea generatoarelor electrice, implementarea unui sistem digital de contorizare a energiei, precum si modernizarea instalatiilor electrice primare. De asemenea, Energy Holding urmareste, prin derularea acestei investitii, implementarea unui sistem de automatizare robust si fiabil, modernizarea echipamentelor de la captarile de apa, modernizarea cladirilor centralelor in scopul imbunatatirii conditiilor de munca ale personalului de exploatare, dotarea centralelor cu truse de scule si instrumente de masura profesionale, precum si organizarea unui centru de dispecer.

Amenajarea hidroenergetica Topolog (jud. Arges) cuprinde 5 microhidrocentrale construite in perioada 1986 - 1993, cu o putere instalata totala de 5950 kW si o productie medie de energie, estimata in proiect, de 13.440 MWh/an. Anul trecut, compania Hidroelectrica a scos la privatizare mai multe microhidrocentrale, amenajarea hidroenergetica Topolog fiind adjudecata de Energy Holding in octombrie 2004. In urma tranzactiei, Energy Holding a primit din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) licenta de producator de energie electrica. Avand ca activitate de baza furnizarea de energie electrica, Energy Holding a lansat, recent, primul Centru de Management Energetic privat destinat consumatorilor eligibili. Investitiile necesare punerii in functiune a acestui Centru s-au ridicat la aproximativ 2 milioane de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri