Infrastructura va ramane in 2014 sectorul principal de crestere pentru piata constructiilor, chiar daca pentru prima parte a anului nu sunt anuntate proiecte importante.

Marius Pintea (foto), market manager in cadrul Akzo Nobel Coatings Romania, subsidiara locala a grupului olandez Akzo Nobel, se asteapta ca inceputul anului viitor sa fie chiar si mai slab decat prima parte a anului 2013.

„Nu vor exista diferente notabile intre 2013 si 2014 in ceea ce priveste piata constructiilor. Lipsa unor proiecte ferme de infrastructura, va duce, din nou, la o piata dominata de mici proiecte si de renovari. Piata va scadea in continuare. O ipotetica imbunatatire a pietei ar fi posibila in conditiile in care guvernul ar avea un plan bine structurat si dimensionat de investitii in infrastructura, si in momentul in care investitorii vor avea din nou sentimentul de incredere in mediul economic”, a declarat Pintea pentru wall-street.ro.

El a precizat ca infrastructura rutiera va ramane sectorul principal, un segment care necesita investitii imediate si de amploare.

„Anul 2014 se anunta ca fiind un an dificil, iar eu, personal, cred ca prima jumatate a anului va fi mai dificila decat aceeasi perioada din 2013”, a conchis seful Akzo Nobel.

Akzo Nobel Coating a inregistrat in 2012 afaceri de circa 10 milioane de euro.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de vopsele decorative sunt Policolor, Fabryo Corporation, Deutek, Kober si Sarcom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri