CNADNR a atribuit saptamana trecuta asocierii italo - germane Astaldi - Max Boegl un contract de 308 milioane de lei (69 milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea primului tronson al autostrazii Nadlac - Arad, inceput de constructorul Romstrade, detinut de Nelu Iordache.

Contractul de proiectare si executie al autostrazii Nadlac - Arad si drum de legatura, Lot 1 - km 0+000 - km 22+218, a fost atribuit la 19 decembrie, in urma unei licitatii deschise, pentru pretul cel mai scazut, relateaza Mediafax.

CNADNR a primit sapte oferte pentru acest proiect, potrivit anuntului de atribuire.

Casa de avocatura Bostina si Asociatii, reprezentantul asocierii castigatoare, a anuntat la 13 decembrie ca instanta a respins plangerile depuse impotriva rezultatului procedurii de atribuire a lucrarilor de constructie a acestui tronson, astfel ca autoritatile pot semna contractul.

"In acest moment nu mai exista niciun impediment legal pentru ca autoritatile sa nu poata semna contractul cu asocierea Astaldi Sp.A.-MaxBoegl, desemnata castigatoare a licitatiei derulate de CNADNR", arata casa de avocatura, care a reprezentat consortiul in acest proces.

Primul punct de frontiera pe...
Citeste si: In Romania se deschide primul punct de frontiera pe o autostrada

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 de kilometri. Primul a fost adjudecat de consortiul romano - portughez Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 382,9 milioane lei, iar lotul al doilea (16,6 km) de compania germana Alpine Bau, pentru 411,4 milioane lei.

CNADNR a reziliat insa, anul trecut, contractul pentru primul tronson, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor, iar in acest an a reziliat si contractul de proiectare si executie a lotului 2, dupa falimentul Alpine Bau.

Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, se afla in arest si a fost trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru acest tronson, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie initial fiind de un an si jumatate.

Lotul II al Autostrazii...
Citeste si: Lotul II al Autostrazii Nadlac-Arad, inaugurat in curand


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Doua loturi noi de autostrada vor fi date in folosinta anul acesta