Compania Lukoil Energy&Gas Romania, din grupul petrolier rus Lukoil, intra pe piata productiei de electricitate din surse fotovoltaice, dupa ce a primit autorizatia de constructie a unei unitati de la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Comitetul de reglementare din ANRE a acordat, luni, companiei Lukoil Energy&Gas Romania, autorizatia de constructie a unui parc fotovoltaic la rafinaria Petrotel-Lukoil din Ploiesti. Reprezentantii companiei declarau, in luna octombrie, ca iau in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri langa rafinaria din Ploiesti, anunta Mediafax.

La acea data, reprezentantii Lukoil avansau posibilitatea ca parcurile fotovoltaice ar putea avea o capacitate instalata de pana in 12 MW. Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai detine in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii.

Lukoil Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si are, potrivit datelor proprii, o cota de circa 20% din piata produselor petroliere din Romania. In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 600 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu aproximativ 2.500 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii.

Citeste si:
ANRE reduce tarifele de transport si distributie a electricitatii
ANRE reduce tarifele de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti schimbi furnizorul de energie electrica
Setari Cookie-uri