Lucrarile principale pe teritoriul Romaniei la gazoductul dintre Romania si Republica Moldova pe ruta Iasi-Ungheni au fost finalizate, se arata intr-un comunicat transmis de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM), titularul proiectului.

"Consortiul format din HABAU PPS Pipeline Systems-INSPET-IPM-Partners Romania s-a incadrat in graficul agreat si, la sfarsitul lunii decembrie 2013, s-au incheiat lucrarile principale de pe teritoriul Romaniei la gazoductul Iasi - Ungheni", potrivit ANRM, conform Mediafax.

Institutia mentioneaza ca in perioada urmatoare vor avea loc mai multe verificari si probe privind functionarea in conditii de siguranta, lucrari care presupun curatirea conductelor, probe de presiune, interconectarea cu sistemul de transport. Proiectul este dezvoltat in baza unui acord incheiat intre ministerele Economiei din Romania si Republica Moldova si are ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale din cele doua tari.

Premierul Victor Ponta a participat, in august 2013, in Republica Moldova, la ceremonia de inaugurare a lucrarilor, alaturi de premierul Iurie Leanca si comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger. Ponta declara la 31 august ca gazoductul va fi finalizat in decembrie, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca santierul respectiv ar fi abandonat si ca a disparut conducta adusa la inaugurare.

Aflat pe santierul gazoductului, unde nu a gasit niciun muncitor, presedintele Traian Basescu afirma in septembrie 2013 ca lucrarile nu pot fi finalizate la termen, in decembrie, ci poate in februarie. Consortiul care construieste conducta de gaze, format din companiile Habau PPS Pipeline Systems -Austria, Inspet si IPM-Partners (Romania), a aratat ca va respecta termenul contractual pentru executia "firului principal" al conductei, stabilit pentru 20 decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri