Anzag, unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente din Germania, a intrat pe piata din Romania, prin cumpararea a 60 la suta din actiunile Farmexpert.

Anzag a inceput expansiunea catre pietele est-europene, prin achizitia companiei Oktal Pharma, al treilea distribuitor ca marime din Croatia. Achizitia pachetului majoritar de la Farmexpert, cotat intre primii trei distribuitori din Romania, reprezinta "un pas strategic important pe calea consolidarii pozitiei Anzag in regiune". Eugen Banciu, director general si fondator al Farmexpert, sustine ca "aceasta tranzactie, prima de acest gen pe piata distribuitorilor de medicamente din Romania, confirma tendinta pietei spre fuziuni si absorbtii, in perspectiva aderarii Romaniei la UE. La ora actuala, pe piata de distributie activeaza peste 40 de distribuitori nationali, insa tendinta de concentrare a pietei se va materializa in urmatorii ani, cand, dupa estimarile specialistilor, vor ramane 5-6 mari jucatori".

Farmexpert, infiintata in 1996, a terminat anul 2005 cu o cifra de afaceri de circa 90 milioane euro. "Probabil, in acest an vom avea o cifra de afaceri de 120 milioane euro. Cota noastra de piata este de 9 la suta. Pentru 2006, nu avem modificari in planurile de investitii. Avem un depozit care se va inaugura, in toamna, la Iasi si urmarim sa achizitionam un alt teren pentru construirea unui depozit de medicamente la nivel german. Investitia de la Iasi se va cifra la 800.000-1.000.000 euro", afirma Banciu. In prezent, Farmexpert are un depozit central in Bucuresti si alte sase depozite locale.

Potrivit declaratiilor directorului executiv Anzag, Thomas Trumper, "in Germania, Anzag are o cota de piata de 16,3 la suta". Pe de alta parte, acesta spune ca "Anzag nu doreste sa faca schimbari in structura Farmexpert, ci sa aducem la masa de discutii cunostintele noastre". In acelasi timp, Eugen Banciu afirma ca "Farmexpert urmareste sa atinga, in cativa ani, o cota de piata apropiata de cea a Anzag".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri