Grupul de firme RTC Holding, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, intentioneaza sa-si extinda activitatile si pe piata din Bulgaria nu mai tarziu de 1 ianuarie 2007, a declarat presedintele grupului, Octavian Radu.

In opinia lui Octavian Radu aceasta mutare se va produce fie prin achizitionarea unei firme de pe piata locala, fie printr-o investitie de tip greenfield. In acelasi timp, Ungaria reprezinta o piata interesanta pentru companie, nefiind exclusa o intrare si pe aceasta zona.

Extinderea pe piata din Bulgaria face parte din planul solid al grupului RTC de a intra pe pietele regionale. Acest plan se va concretiza indeosebi dupa momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

Astfel, grupul de firme RTC urmeaza alti jucatori importanti de pe piata retailului printre care teteaua de magazine de electronice si electrocasnice Domo care deschide anul acesta primele magazine in Bulgaria in colaborare cu reteaua germana Kaufland, dar si cu grupul local Mobexpert, detinut de omul de afaceri Dan Viorel Sucu.

Compania Office Express, membra a grupului RTC Hoding, va demara in acest an o investitie de un milion de euro pentru realizarea si promovarea unui set de cinci cataloage, care cuprind oferta grupului din domeniile IT&C, papetarie, mobila, produse industriale si produse promotionale.

Cataloagele se adreseaza companiilor, indeosebi celor de dimensiuni medii, iar investitia va fi amortizata in circa un an.

Grupul de firme RTC a realizat pe primele cinci luni ale anului o cifra de afaceri de 112 milioane de euro, in crestere cu aproape 50% fata de anul precedent.

Office Express, lider al pietei de birotica si papetarie, estimeaza pentru anul 2006 o cifra de afaceri de 44 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »