Operatorul national de infrastructura feroviara, CFR SA, a achizitionat opt utilaje de cale de rulat de la compania austriaca Plasser & Theurer, in valoare totala de 12 milioane de euro, bani obtinuti din surse de finantare externa.

"Cele opt masini au fost achizitionate in cadrul programelor CFR de reparatie si modernizare a caii ferate, si constituie un pas inainte pentru cale ferata din Romania", a declarat, citat de Rompres, directorul Directiei de Infrastructura Feroviara din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Claudiu Dumitrescu. Directorul de vanzari Plasser & Theurer, Friedrich Korineck, a spus ca: "Prin aceste utilaje ne facem inca o data simtita prezenta pe piata romaneasca, unde suntem prezenti din 1967, si aceasta achizitie reprezinta cel mai important moment in procesul de modernizare a caii ferate din Romania, inceput in 1995".

Masinile asigura aproximativ 50% din procesul de reparare a caii ferate, fiind achizitionate din doua credite externe. Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala (JBIC) a oferit 7,2 milioane de euro, in timp ce Banca Europeana de Investitii (BEI) a contribuit cu 4,8 milioane de euro.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si