Energy Holding a virat catre bugetele statului, de la inceputul activitatii de furnizare a energiei, din 2002, si pana in prezent, peste 1.000 miliarde de lei vechi, informeaza un comunicat al companiei
Energy Holding a achizitionat energie electrica peste preturile reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si nu a revandut niciodata energia achizitionata catre societatea Electrica (atat filialelor aflate in proprietatea statului, cat si celor privatizate), arata comunicatul remis Rompres.

Energy Holding a semnat un contract de vanzare-cumparare energie cu Complexul Energetic Turceni SA, valabil in 2006, in care pretul este cu 40% mai mare decat pretul reglementat pentru Electrica SA, in cazul energiei electrice de gol si cu 3% mai mare in cazul energiei electrice in banda, se arata in comunicat. Mai mult, in conditiile in care energia electrica de gol din import poate fi achizitionata la preturi de aproximativ 70 lei/MWh, Energy Holding a preferat semnarea contractului cu CE Turceni la un pret mai mare prin prisma relatiilor contractuale in ansamblul lor. Comunicatul vine ca urmare a faptului ca in anumite publicatii si la posturi de televiziune au aparut diverse materiale care “vorbesc despre profituri uriase obtinute de Energy Holding”.

Prin achizitionarea energiei electrice in gol, un cumparator ofera nu numai bani unui producator termo, ci si posibilitatea ca acesta sa-si mentina continuitatea in functionare si sa-si optimizeze costurile de producere.

Si in cadrul contractului incheiat de Energy Holding cu CE Rovinari SA, pretul de contract este de 106,9 lei, valoare care se situeaza peste cea din contractele reglementate de ANRE, respectiv de 104 lei. Potrivit Energy Holding contractul contine prevederi care protejeaza CE Rovinari SA fata de riscul de a vinde energie electrica sub pretul reglementat de ANRE, permitand doar tranzactii la un pret mai mare decat acesta.

Energy Holding este singurul furnizor privat care ofera producatorilor atat garantii bancare pentru energia livrata, cat si plati in avans pentru perioade mai mari de sase luni, se mentioneaza in comunicat.

Mai multe articole din sectiunea Companii »