Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca exista discutii privind trecerea a 33% din Portul Constanta la autoritatile locale, care au solicitat acest lucru. El a aratat ca, pana in acest moment, Guvernul nu a realizat un proiect in acest sens, potrivit Mediafax.

"Proiect nu exista. Exista o discutie mai veche si o solicitare a autoritatilor locale din Constanta. Primaria Constanta, Consiliul Local Constanta are deja 20% sau 22% si exista o solicitare a autoritatilor locale din Constanta ca acest procent sa ajunga la treizeci si ceva la suta, in asa fel incat acolo sa fie o treime autoritatea locala, o treime autoritatea centrala si o treime actionari privati, in conditiile in care deja Fondul Proprietatea are 20%", a spus Dragnea.

"Deci, exista o discutie, dar un proiect efectiv la nivelul Guvernului, pana la aceasta ora, nu s-a realizat", a adaugat vicepremierul. Intrebat care ar fi argumentele pentru a care autoritatea locala ar trebui sa preia acest pachet de actiuni, Dragnea a invocat faptul ca asa se intampla si in cazul altor porturi importante, al aratand ca veniturile la bugetul local ar creste, ceea ce ar genera finantare pentru proiectele din zona.

"Intrebarea se poate pune si invers: care sunt argumentele sa nu ia autoritatea locala acest pachet de actiuni? Pentru ca, in general, majoritatea porturilor importante din Europa si nu numai, autoritatea locala are un procent important. In conditiile in care exista un procent mai mare de actiuni, veniturile pe care le realizeaza Consiliul Local sunt mai mari si asta inseamna ca pot realiza pentru comunitatea locala mai multe proiecte, sa le faca oamenilor viata mai buna", a mai spus Dragnea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri