Metrorex estimeaza ca va inregistra o pierdere bruta de 123,19 milioane lei in acest an, la venituri de 654,4 milioane lei si cheltuieli de 777,6 milioane lei, in conditiile in care bugetul aprobat pentru 2013 prevedea pierderi zero, la venituri si cheltuieli egale, de 687,18 milioane lei, scrie Mediafax.

Potrivit proiectului de buget pentru 2014, cheltuielile cu bunuri si servicii sunt estimate la 302,7 milioane lei, iar cele cu personalul au un nivel prognozat de 308,3 milioane lei. Cele din urma includ cheltuieli cu salariile de 209,1 milioane lei si bonusuri de 13,3 milioane lei.

Comparativ, bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2013, aprobat prin HG in luna mai a anului trecut, prevedea cheltuielile cu bunuri si servicii de 275,5 milioane lei si cheltuieli cu personalul de 303,8 milioane lei. Proiectul de buget pentru 2014 include suma de 818.450 lei la rubrica "cheltuieli aferente contractului de mandat si a altor organe de conducere si control, comisii si comitete".

Compania care administreaza metroul bucurestean estimeaza cheltuieli pentru investitii de 729,7 milioane lei in 2014, suma prevazuta in bugetul de anul trecut fiind de 302,4 milioane lei.

Cel mai important proiect de investitii derulat de Metrorex, din fonduri bugetare si comunitare, este constructia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, parte a Magistralei V, care va fi pus in functiune in 2016, cu o intarziere de un an.

Numarul de angajati Metrorex prognozat pentru finele anului trecut a fost de 4.265 salariati, nivel pastrat si in proiectul de buget pentru 2014.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie prevedea scumpirea tarifelor pentru calatoria cu metroul cu 25%-33%, modificarea nefiind insa pusa in practica pana in prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri