Consiliul Concurentei (CC) a emis o decizie de neinterventie in cazul preluarii controlului unic asupra Quadrant Amroq Bottling Company Limited (QABCL) Insulele Virgine Britanice de catre Pepsi Americas Inc.SUA, prin subsidiara acesteia PCGB (BVI) Limited Insulele Virgine Britanice, informeaza Rompres.

Concentrarea economica notificata Consiliului Concurentei reprezinta o achizitie de parti sociale propusa a se realiza in cursul anului 2006. in urma analizei efectuate, Consiliul Concurentei a constatat ca aceasta operatiune de concentrare economica nu indeplineste conditiile de minimis pentru a intra sub incidenta prevederilor Legii concurentei.

Conditiile de minimis prevazute de lege trebuie indeplinite cumulativ si au in vedere cifrele de afaceri ale agentilor economici implicati in operatiune - cumparator si cumparat in acest caz - realizate atat la nivel mondial cat si pe teritoriul Romaniei.

Grupul achizitor activeaza in domeniul distributiei si comercializarii unui larg portofoliu de bauturi nealcoolice in Statele Unite ale Americii, Europa Centrala si Insulele Caraibe, in baza unor licente obtinute de la diversi licentiatori. Grupul din care face parte societatea achizitionata, QABCL, este prezent in Romania pe piata bauturilor racoritoare nealcoolice si pe piata apei minerale.

La sfarsitul lunii aprilie Pepsi Americas, cel de-al doilea imbuteliator al bauturilor racoritoare Pepsi - Cola la nivel mondial, si-a anuntat intentia sa cumpere anul acesta o participatie de 51% la grupul Quadrant-Amroq Bottling, producatorul si distribuitorul bauturilor Pepsi in Romania, la care detine deja 49% din titluri. In vara anului trecut, israelienii care detineau in totalitate grupul QAB au vandut celor de la Pepsi Americas 49% din actiunile companiei in schimbul sumei de peste 50 milioane de dolari. In mod normal, preluarea integrala a afacerii Pepsi in Romania ii va costa pe americani cu mult peste suma platita in iunie 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri