Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias (SNG) va selecta, "in perioada urmatoare", o banca cu care sa incheie un contract pentru deschiderea de acreditive de 14 milioane dolari. Fondurile urmeaza sa fie folosite pentru garantarea importurilor de gaze din Rusia, potrivit Mediafax.

"Contractul bancar pentru deschiderea de acreditive documentare va fi utilizat pentru indeplinirea clauzelor din contractele de achizitii/furnizare incheiate", a comunicat Romgaz.

AGA companiei a aprobat, joi, incheierea unui nou contract de facilitate bancara care sa permita deschiderea de acreditive documentare si emiterea de scrisori de garantie bancara la cererea Romgaz, in limita sumei de 14 milioane de dolari.

Anul trecut, Romgaz a avut un contract similar incheiat cu banca RBS, pentru un nivel de 29 milioane de dolari, care a expirat la sfarsitul anului trecut. Romgaz importa gaze de la furnizorii Imex Oil din Cipru si Wintershall din Elvetia, ambii agreeati de grupul Gazprom.

Wintershall este controlata in proportii egale de grupul german BASF, prin intermdiul unei subsidiar, si grupul rus Gazprom. Imex Oil este detinuta de Conef, o companie din grupul Vimetco, actionarul majoritar al producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR). Proprietarul Vimetco este omul de afaceri rus Vitali Vitali Masitki. Romgaz este controlat majoritar de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri