Presedintele Traian Basescu le-a spus, vineri, jurnalistilor germani, ca Romania ar fi foarte interesata ca Deutsche Bahn sa participe la licitatia pentru privatizarea CFR Marfa, relateaza Mediafax.

Seful statului a declarat, in cadrul unei conferinte cu jurnalistii acreditati in Bundestag, ca economia de stat din Romania trebuie privatizata, intrucat nu este competitiva.

"Economia de stat care n-a fost inca privatizata, si asta reprezinta circa 45% din economia romaneasca, nu este inca la un nivel de competitivitate suficient. Si atunci au fost declansate operatiuni de privatizare a marilor companii de stat din energie, din transport (...) Vom privatiza marile companii de stat pentru ca ni se pare ca aici este cheia cresterii competitivitatii sectorului de stat", a spus Traian Basescu.

In acest context, Basescu a subliniat ca autoritatile romane ar fi interesate de participarea Deutsche Bahn la privatizarea CFR Marfa.

"Apropo, am fi foarte interesati daca, spre exemplu, Deutsche Bahn ar privi catre licitatia care se organizeaza pentru privatizarea celei mai mari companii de transport feroviar din Romania, companie care se numeste CFR Marfa", a spus Basescu.

Citeste si:
Curtea de Apel: Traian Basescu a colaborat cu Securitatea
Curtea de Apel: Traian...

Deutsche Bahn este cea mai mare companie feroviara din Europa, cu circa sapte milioane de pasageri si peste un milion de tone marfuri transportate zilnic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
CFR Infrastructura vrea sa execute silit CFR Marfa si CFR Calatori