Elevii si studentii romani care au in plan sa studieze in strainatate pot lua in vedere inclusiv o facultate in tarile nordice, unde studiile sunt gratuite. Astfel, intre 17 din 21 februarie, mai multe universitati din Danemarca, Suedia sau Olanda vin sa recruteze tineri in Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca si Bucuresti, in cadrul targului Education on Tour.

Tinerii pot participa gratuit la targ, dupa ce se inscriu pe www.eef.ro, si pot discuta direct cu reprezentantii universitatilor participante. Danemarca si Suedia sunt in topul alegerilor studentilor internationali, mai ales ca, pe langa studii de licenta si master gratuite, din acest an studentii originari din UE primesc o bursa din partea statului danez in valoare de 720 de euro, in cazul in care demonstreaza ca lucreaza legal in regim part-time nu mai mult de 10-12 ore pe saptamana.

Universitatile scandinave ofera o varietate de programe in limba engleza si sunt renumite pentru un climat deschis, care incurajeaza inovatia, lucrul in echipa si talentul. Materiile si subiectele sunt special concepute de catre firme si companii, de catre potentialii angajatori, astfel incat atunci cand studentul se lanseaza pe piata muncii, sa fie perfect pregatit sa activeze in domeniul in care a terminat studiile. Tarile scandinave sunt invidiate mai ales pentru calitatea vietii.

De exemplu, conform unui top global, danezii ar fi cei mai fericiti oameni din lume. Au si motive: locuiesc intr-un mediu sanatos, prosper, in care tinerii au reale sanse de angajare dupa absolvire si se bucura de salarii atractive, incomparabile cu cele din estul Europei. Mai mult decat atat, beneficiaza de servicii medicale si educationale gratuite la care au acces si romanii in calitate de cetateni UE.

Education on Tour este organizat in Romania de catre IEC - International Education Center si EDvisory Education, organizatii care isi propun sa promoveze si sa faciliteze studiile in strainatate pentru elevii si studenti romani. IEC - International Education Center Romania face parte din grupul EDvisory Education, o retea internationala de companii si organizatii internationale active in domeniul educational, cu o expertiza bogata in domeniul consultantei educationale. IEC Romania este de asemenea membra EAIE – European Association for International Education si membra NAFSA – Association of International Educators.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri