Pretul de 200 milioane de dolari oferit statului roman de KazMunai Gaz pentru 26,7% din actiunile Rompetrol Rafinare este "cel mai bun posibil" si maximul pe care compania il va plati, a declarat joi vicepresedintele Rompetrol, Azamat Zhangulov, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, am rezolvat toate problemele istorice cu statul roman (odata cu aprobarea memorandumului – n.r.). Daca va fi o licitatie, cred ca se va face repede, dar noi nu vom da mai mult de 200 milioane dolari. Este cel mai mare pret posibil pentru aceste actiuni", a afirmat Zhangulov.

Guvernul a aprobat in luna ianuarie memorandumul in baza caruia KazMunaiGaz, actionarul majoritar al grupului Rompetrol, va plati 200 milioane de dolari din datoria istorica de 688 milioane de dolari, in schimbul unei participatii de 26,7% din capitalul companiei Rompetrol Rafinare, care opereaza rafinaria Petromidia. Consiliul Concurentei a atentionat ca Guvernul va trebui sa scoata la licitatie pachetul de 26,7%.

In prezent, statul roman detine 44,69% din Rompetrol Rafinare, iar dupa vanzarea a 26,7% din actiuni va ramane cu o participatie de 18%. Reprezentantii KazMunai Gaz s-au mai angajat ca, pe langa plata celor 200 milioane de dolari, sa investeasca in Romania 350 milioane de dolari intr-o centrala de productie a energiei si extinderea retelei de benzinarii.

Citeste si:
UNTRR solicită Guvernului, BNR şi ASF suspendarea 3 luni a plăţii...
UNTRR solicită Guvernului,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Mega Image modifică programul magazinelor pentru aprovizionare și dezinfecție
Setari Cookie-uri