Producatorul farmaceutic Terapia Ranbaxy a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 7,5% pe piata interna comparativ cu 2012, iar exporturile au stagnat, a declarat directorul general al companiei, Dragos Damian.

In 2012, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 420 milioane lei pe piata interna si de aproximativ 80 milioane lei la export, scrie Mediafax.

"Anul trecut, pe piata interna am avut o crestere de 7,5%, la 450 milioane lei, iar exporturile au fost stationare, la 80 milioane lei, din cauza intarzierii aprobarii unor dosare de inregistrare de medicamente pe pietele tinta, Rusia si Ucraina", a aratat Damian.

Seful Terapia Ranbaxy spera ca in acest an dosarele sa fie aprobate si mizeaza pe o majorare cu 10-15% a exporturilor. Principalele piete de export sunt Rusia, Ucraina, Comunitatea Statelor Independente si UE. Si per total, piata locala si externa, Damian preconizeaza o crestere a afacerilor cu 10%.

Compania are in plan 12 lansari de produse in acest an pe cardiologie, oncologie, antibiotice si OTC.

Producatorii de medicamente...
Citeste si: Producatorii de medicamente se plang ca genericele le-au scazut...

De asemenea, producatorul are un buget de investitii de 25 milioane lei pentru acest an. In noiembrie anul trecut, Terapia Ranbaxy anunta ca in primavara acestui an va demara o investitie intr-un centru de cercetare - dezvoltare pentru productia de noi medicamente generice, fondurile necesare ridicandu-se la aproape 30 de milioane de lei, o parte din suma fiind asigurata din fonduri europene.

Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator de medicamente din India, a preluat in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 milioane de dolari. Ulterior, in 2008, grupul japonez farmaceutic Daiichi Sankyo a devenit actionarul majoritar al Ranbaxy Laboratories.

Fabrica din Cluj-Napoca produce 200 de tipuri de medicamente orale si injectabile.

Taxa clawback taie...
Citeste si: Taxa clawback taie investitiile in farma: Unele fabrici si-ar putea...


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vanzarile Terapia, mai mari cu 9,5% in S1