In contextul acordului de principiu privind restructurarea creditelor Cemacon la Banca Comerciala Romana (BCR) semnat in noiembrie 2013, BCR a realizat externalizarea a 12 milioane de euro din datoria companiei catre fondul olandez de investitii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA.

Transferul este unul dintre pasii concreti ai procesului de restructurare a creditelor Cemacon, agreat si asumat prin acordul de principiu semnat in luna noiembrie. Acordul mentiona ca una dintre masuri transferul unei parti din datoria Cemacon unui nou investitor.
In perioada 6-24 ianuarie o parte a actionarilor Cemacon ce au anuntat anul trecut actiunea concertata in contextul semnarii acordului de restructurare a creditului (fondul de investitii KJK FUND II, firma Andrei&Andrei Consultanta si SSIF) au derulat o oferta publica in urma careia au fost tranzactionate actiuni reprezentand 11% din capitalul Cemacon.
”In contextul performantei operationale a Cemacon din ultimii 3 ani, restructurarea datoriei catre BCR vine firesc si contribuie semnificativ la procesul de transformare a companiei pe piata materialelor de contructii din Romania, cu o structura financiara solida si cu perspective de dezvoltare. Parcurgerea concreta a etapelor agreate de companie, actionari si banca, in care se incadreaza si transferul de creanta catre noul investitor, aduce stabilitate business-ului si ne permite ca, operational, sa ne concentram pe obtinerea de rezultate pozitive”, a declarat Liviu Stoleru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.
Restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 de milioane de euro contractat de Cemacon la BCR constituie o etapa finala a procesului de reorganizare operationala si financiara a companiei, initiat in 2010. Conform acordului de restructurare, la finalul actiunii, estimata a se incheia in a doua parte din 2014, Cemacon va avea o datorie sustenabila catre BCR, care sa poata fi acoperita din veniturile rezultate din activitatea de baza a producatorului de caramida.

Cemacon estimeaza pentru intregul an 2013 o evolutie de 40% a business-ului, la peste 50 de milioane de lei (cca. 12 mil. €).
Cemacon este al treilea jucator pe piata producatorilor de blocuri ceramice din Romania, fiind clasat in urma austriecilor de la Wienerberger si a iesenilor de la Brikston (Ceramica Iasi).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri