11 Februarie 2014

BCR a vandut un credit de 12 mil. din datoria Cemacon catre un fond de investitii olandez



In contextul acordului de principiu privind restructurarea creditelor Cemacon la Banca Comerciala Romana (BCR) semnat in noiembrie 2013, BCR a realizat externalizarea a 12 milioane de euro din datoria companiei catre fondul olandez de investitii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA.

Transferul este unul dintre pasii concreti ai procesului de restructurare a creditelor Cemacon, agreat si asumat prin acordul de principiu semnat in luna noiembrie. Acordul mentiona ca una dintre masuri transferul unei parti din datoria Cemacon unui nou investitor.
In perioada 6-24 ianuarie o parte a actionarilor Cemacon ce au anuntat anul trecut actiunea concertata in contextul semnarii acordului de restructurare a creditului (fondul de investitii KJK FUND II, firma Andrei&Andrei Consultanta si SSIF) au derulat o oferta publica in urma careia au fost tranzactionate actiuni reprezentand 11% din capitalul Cemacon.
”In contextul performantei operationale a Cemacon din ultimii 3 ani, restructurarea datoriei catre BCR vine firesc si contribuie semnificativ la procesul de transformare a companiei pe piata materialelor de contructii din Romania, cu o structura financiara solida si cu perspective de dezvoltare. Parcurgerea concreta a etapelor agreate de companie, actionari si banca, in care se incadreaza si transferul de creanta catre noul investitor, aduce stabilitate business-ului si ne permite ca, operational, sa ne concentram pe obtinerea de rezultate pozitive”, a declarat Liviu Stoleru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.
Restructurarea pachetului de credite de aproximativ 30 de milioane de euro contractat de Cemacon la BCR constituie o etapa finala a procesului de reorganizare operationala si financiara a companiei, initiat in 2010. Conform acordului de restructurare, la finalul actiunii, estimata a se incheia in a doua parte din 2014, Cemacon va avea o datorie sustenabila catre BCR, care sa poata fi acoperita din veniturile rezultate din activitatea de baza a producatorului de caramida.

Cemacon estimeaza pentru intregul an 2013 o evolutie de 40% a business-ului, la peste 50 de milioane de lei (cca. 12 mil. €).
Cemacon este al treilea jucator pe piata producatorilor de blocuri ceramice din Romania, fiind clasat in urma austriecilor de la Wienerberger si a iesenilor de la Brikston (Ceramica Iasi).



Citeste si