"Axata exclusiv pe asigurarile destinate segmentului corporate, CertAsig a dezvoltat un portofoliu echilibrat, punand accentul pe clase de asigurare specializate: garantii contractuale, raspunderi civile si asigurari maritime, asigurari de bunuri si cele dedicate domeniilor ingineresti", se arata intr-un comunicat al societatii.

CertAsig a platit anul trecut daune in suma de 4,05 milioane de euro, de la 6,35 milioane de euro in urma cu un an, cand compania a achitat cea mai mare dauna din industria asigurarilor din Romania, pentru o polita de tip property.

"Pentru acest an, obiectivul nostru este sa crestem cu inca 25%, pana la 15 milioane de euro in prime subscrise. Ne asteptam ca asigurarile de garantii sa aduca 30% din prime, asigurarile maritime vor reprezenta 40%, raspunderi si bunuri 20%, iar alte asigurari 10%", a declarat directorul general al companiei, James Grindley.

CertAsig este controlata de Royalton Capital Investors II, un fond de investitii ai carui principali investitori sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Fondul European de Investitii.