MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, va deschide pana la sfarsitul anului patru hyperclinici noi, in Galati, Iasi, Constanta si Cluj-Napoca, dupa investitii de 4 milioane euro, si estimeaza ca va ajunge la afaceri de 83 milioane euro.

"Desi au trecut 20 ani de la startul investitiilor in unitatile private de sanatate din Romania, niciunul dintre operatorii de calibru nu a reusit sa aiba acoperire in toate zonele istorice, cu atat mai putin in toate orasele cu peste 250.000 de locuitori. In calitate de lider al pietei de servicii medicale private ne-am propus sa atingem acest obiectiv si sa devenim primul operator medical cu acoperire nationala. Deja am demarat investitii in doua hyperclinici din Galati si Iasi, acestea urmand sa fie inaugurate in prima jumatate a acestui an. Programul de investitii va continua si in a doua parte a anului, cand ne propunem sa finalizam celelalte clinici din Constanta si Cluj-Napoca. De asemenea, suntem in discutii avansate pentru a continua extinderea agresiva la nivel national si in anii urmatori", a declarat, intr-un comunicat, Mihai Marcu, presedintele CA al MedLife, potrivit Mediafax.

Tot in acest an, compania are in plan lansarea unui cardul de sanatate sub marca proprie, prin care orice pacient beneficiar al serviciilor MedLife va avea la dispozitie intregul istoric medical.

Programul total de investitii al MedLife cuprinde si fonduri de doua milioane euro care vor fi alocate pentru reinoirea echipamentelor de imagistica si de laborator pentru clinicile existente.

"Investitiile noastre constante in echipamente medicale perfomante, atat in zona de imagistica, cat si in zona de laborator, au inceput sa dea roade. Cererea pentru investigatiile paraclinice a crescut substantial in ultimii ani", a aratat Marcu.

In ceea ce priveste previziunile pentru acest an, compania estimeaza un profit operational de 12 milioane euro, cu 20% mai mare fata de castigul din 2013, si o cifra de afaceri care variaza intre 81 milioane euro si 83 milioane euro, diferenta fiind pusa in balanta de evolutia macroeconomica, dar si de valoarea fondurilor decontate de CNAS.

MedLife a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri totala de 72 milioane de euro si un profit operational de 10 milioane euro.

Compania activeaza pe piata din Romania din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare si farmacii.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 9 centre de excelenta cu specializare unica, 6 farmacii proprii PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri