Dupa expirarea vineri a termenului de depunerea a ofertelor pentru alegerea unui evaluator al companiei Antibiotice SA in vederea privatizarii, producatorul roman nu a obtinut decat o singura oferta.

Majoritatea firmelor se arata mai interesate pentru procesul de consultanta pentru privatizare decat pentru procesul de evaluare, a declarat, pentru NewsIn, Mihaela Brezeanu, director relatii publice al companiei romane.

In continuare, se poarta discutii cu AVAS pentru a stabili modalitatea de gestionare a procesului, fie prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru evaluator, fie desemnarea firmei care si-a prezentat deja oferta, daca aceasta corespunde standardelor, sustin reprezentantii companiei. Reprezentantii AVAS nu au comentat subiectul.

Compania Antibiotice SA a prelungit termenul initial de depunere a ofertelor pentru selectarea un evaluator in vederea privatizarii companiei pana in 30 iunie, termen de decadere.

Privatizarea Antibiotice a fost amanata pana in septembrie, cu o luna intarziere fata de termenul initial, a declarat Razvan Orasanu, intr-un interviu acordat agentiei SeeNews in luna mai. Presedintele AVAS nu a avansat un pret pentru privatizarea producatorului de medicamente, dar se asteapta ca valoarea tranzactiei sa fie aproape de suma pe care a platit-o compania indiana Ranbaxy pentru Terapia, adica 324 milioane de dolari (252.2 milioane de euro).

Orasanu a sublinit interesul manifestat pentru aceasta privatizare de catre mediul de afaceri. "Trei din cinci persoane care imi intra in birou ma intreaba despre Antibiotice. Fie ca sunt de la companii de consultanta, banci, ca sa nu mai vorbim de o intreaga lista de potentiali cumparatori". El insa nu a precizat numele companiilor interesate de a prelua 53.02% din actiunile AVAS la Antibiotice.

Compania Antibiotice este listata la Bursa din Bucuresti. Alaturi de AVAS, alti actionari importanti ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5.21%).

Pentru primul trimestru al acestui an, producatorul de medicamente din Iasi a anuntat un profit net de 9.86 milioane de lei, in crestere fata de perioada similara a anului trecut, cand a obtinut o cifra de 6.84 de milioane de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri