Compania Transavia din Alba Iulia a demarat lucrarile de constructie a fabricii de produse semipreparate si preparate finite din carne de pasare, noile sortimente- majoritatea o premiera pentru piata romaneasca- urmand a fi lansate in primavara anului viitor.
Investitia de tip greenfield de peste 10 milioane de euro va crea peste 100 de locuri de munca in judetul Alba si se inscrie in planul de expansiune al Transavia in domeniul prelucrarii carnii de pasare. In luna mai, compania a pus in functiune cel mai performant complex avicol de crestere din Transilvania si a demarat procesul de modernizare al fermei nou-achizitionate de la Miercurea Sibiului, astfel ca, in anul 2007, capacitatea totala de productie estimata va depasi cu mult 30.000 de tone anual. Noua fabrica de produse procesate, cu o suprafata utila de peste 8.000 de mp, situata in imediata apropiere a abatorului de pasari Transavia, va ridica la 14 numarul locatiilor Transavia in judetul Alba si judetele limitrofe.

Monitorizam permanent tendintele de consum din piata interna si am observat disponibilitatea consumatorilor de a plati un pret premium pentru produsele din carne de pasare cu un inalt grad de prelucrare. Este vorba de segmentul urban reprezentat de tinerii activi si familiile tinere din marile aglomeratii urbane pentru care semipreparatele din carne de pasare reprezinta o alternativa sanatoasa si convenabila, in conformitate cu stilul lor de viata modern si dinamic a declarat directorul general Transavia, Ioan Popa.

Prin deschiderea fabricii de produse procesate, Transavia urmareste accederea intr-o zona superioara, de creare a unor produse cu un inalt grad de prelucrare. Noile sortimente de semipreparate si preparate finite ce vor fi produse la Transavia vor reprezenta o premiera pentru piata interna. Compania Transavia isi consolideaza astfel pozitia pe piata alimentara, aliniindu-se totodata marilor companii avicole mondiale care au dezvoltat facilitati de prelucrare a carnii pentru a veni in intampinarea nevoilor de consum ale unei societati tot mai active si cu putin timp liber la dispozitie.

Prin aceste investitii, compania transilvana tinteste primul loc intre producatorii de carne de pasare pentru anul 2007, preconizand sa dezvolte o capacitate de productie de 30.000 de tone de carne pe an. La ora actuala, compania are o capacitate de crestere de 1,8 milioane pui pe an, realizandu-se circa 26.000 tone de carne in viu si o capacitate de peste 85 tone de carne de pui pe zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri